mam mieszane uczucia nie wiem czy mam się z tego smiac czy płakać![]()
ale skoro robili takiburdel w WC to dobrze gburowatym robolom![]()
![]()
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,3701952.html*******************************
Najpopularniejsze wątki w tym dziale:
mam mieszane uczucia nie wiem czy mam się z tego smiac czy płakać![]()
ale skoro robili takiburdel w WC to dobrze gburowatym robolom![]()
![]()
DOBRY SEX TO TAKI PO KTÓRYM SASIEDZI PALĄ PAPIEROSA!
ただ、実際に不倫としてバレるのは1ヶ月以上の長い交際、
heh... skoro skutkuje... to niech sprzataja
ale tez mam mieszane uczucia, a poza tym, jak mozna sie zalatwic obok sedesu i pomazac tym po scianach?![]()
Ale może teraz docenią to i nie będzie takiego syfu
znam paru pacjentoew co nie podnosza deski u siebie w domu,wiecstrach pomyslec co robia nie u siebie,dobry plan,chociaz ja po godzinach pracy nie sprzatalbym kibli.
MIESZKAM W POKOJU Z PALMĄ
Strach pomyśleć co zrobi kolega koledze,jak ten zalezie mu za skórę![]()
Zemsta czasem może być słodka ale i śmierdząca![]()
Wybacz Mineczka, ale nie zgodze się z Tobą.
W tym temacie przewinęły się dwa wątki sprawy, które nie mają ze sobą nic wspólnego, a łączy się je w jedno zdarzenie (przyczynowo-skutkowe).
1. Pierwszy wątek to brak kultury osobistej niektórych pracowników, a co za tym idzie brud w toaletach. Nawiasem mówiąc to i tu mogą być różne przyczyny (a być może trochę winy sprzątaczek) - wiem z obserwacji (różnych toalet publicznych), że tam gdzie jest czysto (toalety są na bieżąco sprzątane - kilka razy dziennie) nikt brudu nie zostawia i w związku z tym nie ma dużo sprzątania tego "grubego". Natomiast w toaletach brudnych wiele osób "dokłada brudu" bojąc cokolwiek dotknąć , nie mówiąc o siadaniu, czego efektem jest to co jest. Tego "grubego" brudu nikt sprzatać nie chce - no i kółko zamkniete.
W związku ze skargami sprzątaczek i ogólnym brudem należało by sią zastanowić nad innym rozwiązaniem (włącznie ze zmianą sprzątaczek)
2. Co do drugiego wątku tej sprawy, czyli sprzątaniu przez pracowników toalet - uważam, że takie działanie jest bezprawne.
Wg Kodeksu Pracy, każdy pracownik musi mieć zagwarantowaną toaletę (czystą), gdzie może załatwić swoje potrzeby fizjologiczne i umyć się (powinien mieć także dostarczone przybory toaletowe: ręcznik, papier, mydło i inne środki czyszczące, gdy jest taka potrzeba). I to ma obowiązek zapewnić pracodawca.
Obowiązkiem pracodawcy jest zapewnić czyste toalety. Jak to zrobi, (a jeżeli są na bieżąco czyste, jak znajdzie winnych brudu) - to jego problem.
Wg mnie użycie pracowników (pracowników-nie sprzataczy) do sprzątania toalet to łamanie prawa i próba oszustwa (jest to nieprawne "oszczędzanie" pieniędzy na etaty sprzątaczy).
no to przeciez zapewnia im te czyste toalety, jak posprzataja
a co? ma zwalniac sprzataczki ze nie chca sie dotykac kloca na podlodze?
nareszcie troche kultury i zdrowego rozsadku wkracza do zascianka
jak sobie posprzatasz, tak sie wyproznisz![]()
Nadszedl czas zeby zaczac sie wstydzic
A niby w imię czego?Co to za metoda?Dlaczego ja mam ponosić konsekwencje tego że ktoś jest źle wychowany?
Jedno ale - oni wcale nie chcieli nic zaoszczedzic tylko nauczyc pracownikow poszanowania do pracy sprzataczek.
Takie sprzatanie mial przeprowadzic kazdy tylko jednorazowo(co prawda przez tydzien ale jednak) sprzataczki nie zostaly zwolnione wiec oszczednosc zadna.
Natomiast dlaczego maja cierpiec wszyscy za przewinienia paru debili tego nie rozumie.
Mysle ze kamera bylaby najlepszym rozwiazaniem.
ano
Sa w przebieralniach i szatniach jest big brother to nie moze byc kamerki ktora w razie ekscesow wskazalaby sprawce?
Jeszcze paru idiotow mogloby sobie to poogladac w necie
A tak powaznie to wystarczy zeby byla poza kabina tam mozna latwo stwierdzic kto zostawia za soba gowniane placki albo myje rece wysmarowe wlasnym lub cudzym gownem.
Efisku
"Sprzątaczki są szczęśliwe: - Efekty widać było po trzech tygodniach. Nauka nie idzie w las, incydenty zdarzają się rzadko."
Oni już teraz tak nie brudzą bo szanują swoją pracę czyli jakieś efekty są
A co do kodeksu to masz rację nie powinno tak być,ale moim zdaniem nawet gdyby było więcej sprzątaczek to nadal byłby syf -nikt normalny nie brudzi ścian kałem.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)