Podobno tanie żarówki są malowane jakąś farbą która z biegiem czasu się wypala![]()
co myslicie o tych pseudo ksenonach? ja kupilem ostatnio w aldiku,szkło jest az granatowe,swiatlo jest bialuskie, ale wydaje mi sie,ze jednak słabsze, z tym ze te moje to tanie gówno,macie jakies doswiadczenia w tej kwestii? Chciałbym kupic jakies zajebiste h7,moze znacie jakieś sprawdzone?
np takie :
http://www.akcesoria-samochodowe.pl/...products_id=35
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=130408504
i jeszcze jedno,jak to jest z watami? normalnie jest 55, czy moge kupic np. 85?
![]()
Najpopularniejsze wątki w tym dziale:
kobiety......nie widza różnicy miedzy zarówka do samochodu a do lampki
![]()
Nie nie i jeszcze raz nie.
Zarowki firm z EBAY czy ALLEGRO,reklamowanej jako super niebieskie czy ksenony sa do pupy i tyle.
Zwykle daja mniej swiatla i tylko kwestia czasu jest zanim sie wypala.
Kupujac zarowki firmy renomowanej,np PIAA masz wydatek ponad $60,wtedy widac roznice ale nie warto gdyz wczesniej czy pozniej i tak zarowka sie przepali.
Nie wiem czy masz dostepne w Europie zarowki SILVERSTAR,dosyc dobre i niezbyt drogie (komplet ktory zwieksza ilosc swiatla o 30%) kosztuje okolo $30.
Teraz jeszcze sam fakt zwiekszania watow,zmieniajac je z fabrycznego na wiekszy,np. 55 na 110 itp.. ryzykujesz zwarcie,spalenie i stopienie kabli i nawet obudowy reflektora,zwykle te zarowki generuja o wiele wiecej ciepla niz standardy.
Moglbys pomyslec o prawdziwych HID ktore biorac pod uwage wydajnosc i dlugosc zycia wcale nie sa zla "inwestycja"
rozumie....![]()
Tu masz przyklad prawdziwych HID tylko ze bedziesz mial straszliwy problem z wypoziomowaniem ich.
Zwykle fabrycznie wyposazone samochody maja tzw. balast ktory je poziomuje a Ty nie majac tego bedziesz oslepial wszystkich,dodam tez ze wiekszosc aut z HID ma swiatla projekcyjne a o ile sie nie myle Mondeo takich nie posiada.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)