+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: Rozmowy o Polsce

Taki jaki byl taki jest Papla Świecący przykładem Papla Świecący przykładem Papla Świecący przykładem Papla Świecący przykładem
    Na DoFo od
    Oct 2005
    Siła Reputacji
    28

Domyślnie Rozmowy o Polsce

toczy sie gadka na rozne tematy... polityka itd..

Szwagier Papli - wystarczy nauczyc papuge paru slow jak "musimy sie zjednoczyc", "jednosc" itd i zostanie wybrana do polskiego parlamentu

Papla - precedens juz jest, w koncu za Kaliguli kon zostal wybrany na rzymskiego senatora

SP - pewny jestes?

P - aha

SP - a nie przypadkiem na konsula

P - wydaje mi sie ze na senatora

SP - kosnula

P - a mnie sie caly czas wydaje ze na senatora

SP - konsula

P - hahahahhaa

SP - z czego sie smiejesz?

P - bo wlasnie przyszlo mi do glowy, ze zachowujemy sie jak polaczki z polski. Zamiast skoncentrowac sie na tym ze KON zostal wybrany, dyskutujemy "czy na konsula czy na senatora".

Najpopularniejsze wątki w tym dziale:

Nadszedl czas zeby zaczac sie wstydzic

A niby w imię czego?Co to za metoda?Dlaczego ja mam ponosić konsekwencje tego że ktoś jest źle wychowany?

sentyment ma rozerwany odbyt Goerres Laureat pokojowej nagrody Goerres Laureat pokojowej nagrody Goerres Laureat pokojowej nagrody Goerres Laureat pokojowej nagrody Goerres Laureat pokojowej nagrody Avatar Goerres
    Na DoFo od
    Oct 2005
    Siła Reputacji
    28

Domyślnie

a niech mnie te polaczki
    Jestem chory psychicznie, przepraszam. Mam zespół Tourette'a

Taki jaki byl taki jest Papla Świecący przykładem Papla Świecący przykładem Papla Świecący przykładem Papla Świecący przykładem
    Na DoFo od
    Oct 2005
    Siła Reputacji
    28

Domyślnie

pocaluja w dupe?

A niby w imię czego?Co to za metoda?Dlaczego ja mam ponosić konsekwencje tego że ktoś jest źle wychowany?

Sentyment obciaga psom SsMyQ Człowiek z aspiracjami Avatar SsMyQ
    Na DoFo od
    Jan 2006
    Siła Reputacji
    23

Domyślnie

W Końcu jestes Polakiem ,czego sie spodziewałes.... Pawle.
    Obciach jak Chuj, swiniogrzmocie...

portia - samo dobro portia - samo dobro portia - samo dobro Avatar portia
    Na DoFo od
    May 2006
    Siła Reputacji
    24

Domyślnie

W Polsce byłbyś polakiem - tam jesteś polaczkiem - jak się nie obrócisz, dupa zawsze z tyłu zostaje

portia: Poisonous Orphan-Reaping Townsfolk-Injuring Abomination or Paramour Offering Rapturous, Thrilling, Intense Affection

KREW... VAMPIRE_DRACO Człowiek z aspiracjami Avatar VAMPIRE_DRACO
    Na DoFo od
    Jun 2006
    Siła Reputacji
    20

Domyślnie

zabawne...

Na DoFo od
    Oct 2005
    Siła Reputacji
    28

Domyślnie

widzicie... chodzilo o to ze przyslowiowa papuga powtarzajaca slogany o jednosci moze zostac polskim poslem/senatorem.. a wy sie czepiacie slownictwa "polak/polaczek"..

co w koncu potwierdza moja teze - pieprzenie o detalach zapominajac o najwazniejszym aspekcie tematu (ha ha ha)

Sentyment obciaga psom SsMyQ Człowiek z aspiracjami Avatar SsMyQ
    Na DoFo od
    Jan 2006
    Siła Reputacji
    23

Domyślnie

W polszy był haos i bedzie nadal ... to nie zaskakuje ,swiadomi braku mozliwosci zmiany nie zwraca sie uwagi na "pierdoły" których zmienic nie mozna. gdyby sie przejmowac do szpiku kosci tym co odwalają w rzadzie ,dawno i 18 -latek by posiwiał ...

A Ty Paplo,zapomniałes o tym ze jestes Polakiem ,a genów zmienic sie nie da .
    stad pieprzenie jak polaczek

jak by nie patrzec "polaczek" jest zwrotem ponizającym ,a w twoich ustach nie brzmi jak komplement.

btw. nie jestem Patriotą... miałem chęć skomentowania...
    Obciach jak Chuj, swiniogrzmocie...

lubie widelce w plecach harier Wie o co chodzi Avatar harier
    Na DoFo od
    Sep 2005
    Siła Reputacji
    21

Domyślnie

Nalezy obalic mit o Polaku,niezdolnym do samooceny,sklonnym do idealizacji własnego narodu wbrew realiom,przywiązanym najbardziej do bohaterskich kart historii,ktore przesłaniają mu prozaiczną i czesto niechlubną rzeczywistość.Widzimy siebie takimi,jakimi jesteśmy,a piękne karty nie przesłaniają nam wad i ułomności.Albo wypowiedzi pedagogow społecznych,naszych samozwanczych wychowawcow,wmawiajacych nam mitomanię,niedojrzałość i życie złudzeniami.Widzimy Polskę i siebie bardzo realistycznie, ale też nie nie godzimy się na sprowadzanie polskości,jak ma to miejsce w wykonaniu stachanowcow europejskich,do rangi kalectwa.Jesteśmy normalnym narodem,zdolnym do wielkości i małości.Niesiemy ze sobą historyczne sztandary i historyczne garby.Oczywiscie mozemy napisac złośliwie i tendencyjnie,przedstawic symbolicznego Polaka jako spitego bełtem kibica ze Szczerbcem w jednej dłoni,tłukącego się na stadionie i potem walącego się do rynsztoka po potknieciu się o dziurę w jezdni. Albo tez idealistycznie piekna Polke przycupnieta pod oknem Franciszkanskiej z pajda razowego chleba,sluchajaca Chopina.Ani jeden ,ani drugi obraz nie bylby prawdziwy.Na szczescie.Jestesmy bardzo polscy,ale dlatego zwyczajni i normalni.

Sentyment molestuje dzieci SaiykoPat Świecący przykładem SaiykoPat Świecący przykładem SaiykoPat Świecący przykładem
    Na DoFo od
    Oct 2005
    Siła Reputacji
    31

Domyślnie

Cytat Napisał Papla
    co w koncu potwierdza moja teze - pieprzenie o detalach zapominajac o najwazniejszym aspekcie tematu (ha ha ha)
    no ale jakby nie bylo to dowalilismy tym turkom pod wiedniem

Na DoFo od
    Oct 2005
    Siła Reputacji
    28

Domyślnie

na to wyglada

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)