a niech mnie te polaczki
toczy sie gadka na rozne tematy... polityka itd..
Szwagier Papli - wystarczy nauczyc papuge paru slow jak "musimy sie zjednoczyc", "jednosc" itd i zostanie wybrana do polskiego parlamentu
Papla - precedens juz jest, w koncu za Kaliguli kon zostal wybrany na rzymskiego senatora
SP - pewny jestes?
P - aha
SP - a nie przypadkiem na konsula
P - wydaje mi sie ze na senatora
SP - kosnula
P - a mnie sie caly czas wydaje ze na senatora
SP - konsula
P -hahahahhaa
SP - z czego sie smiejesz?
P - bo wlasnie przyszlo mi do glowy, ze zachowujemy sie jak polaczki z polski. Zamiast skoncentrowac sie na tym ze KON zostal wybrany, dyskutujemy "czy na konsula czy na senatora".*******************************
Najpopularniejsze wątki w tym dziale:
- Wieś czerwonych latarni
- Czynnik NADRZĘDNEJ "INSTYTUCJI"
- Amerykanska demokracja.
- USA wspiera Częstochowe
- prezydent jedna z ofiar w Smolensku
- Cytaty ze swietej ksiegi
- Profesor Władysław Bartoszewski kończy 88...
- Chowali akta za szafą
- Warszawa: zaginęło dwoje policjantów, trwają...
- Międzynarodowe Targi EROTICON 2006
Nadszedl czas zeby zaczac sie wstydzic
A niby w imię czego?Co to za metoda?Dlaczego ja mam ponosić konsekwencje tego że ktoś jest źle wychowany?
a niech mnie te polaczki
Jestem chory psychicznie, przepraszam. Mam zespół Tourette'a
pocaluja w dupe?
A niby w imię czego?Co to za metoda?Dlaczego ja mam ponosić konsekwencje tego że ktoś jest źle wychowany?
W Końcu jestes Polakiem ,czego sie spodziewałes.... Pawle.
Obciach jak Chuj, swiniogrzmocie...
W Polsce byłbyś polakiem - tam jesteś polaczkiem - jak się nie obrócisz, dupa zawsze z tyłu zostaje
portia: Poisonous Orphan-Reaping Townsfolk-Injuring Abomination or Paramour Offering Rapturous, Thrilling, Intense Affection
widzicie... chodzilo o to ze przyslowiowa papuga powtarzajaca slogany o jednosci moze zostac polskim poslem/senatorem.. a wy sie czepiacie slownictwa "polak/polaczek"..
co w koncu potwierdza moja teze - pieprzenie o detalach zapominajac o najwazniejszym aspekcie tematu (ha ha ha)
W polszy był haos i bedzie nadal ... to nie zaskakuje ,swiadomi braku mozliwosci zmiany nie zwraca sie uwagi na "pierdoły" których zmienic nie mozna. gdyby sie przejmowac do szpiku kosci tym co odwalają w rzadzie ,dawno i 18 -latek by posiwiał ...
A Ty Paplo,zapomniałes o tym ze jestes Polakiem ,a genów zmienic sie nie da .
stad pieprzenie jak polaczek
jak by nie patrzec "polaczek" jest zwrotem ponizającym ,a w twoich ustach nie brzmi jak komplement.
btw. nie jestem Patriotą... miałem chęć skomentowania...
Obciach jak Chuj, swiniogrzmocie...
Nalezy obalic mit o Polaku,niezdolnym do samooceny,sklonnym do idealizacji własnego narodu wbrew realiom,przywiązanym najbardziej do bohaterskich kart historii,ktore przesłaniają mu prozaiczną i czesto niechlubną rzeczywistość.Widzimy siebie takimi,jakimi jesteśmy,a piękne karty nie przesłaniają nam wad i ułomności.Albo wypowiedzi pedagogow społecznych,naszych samozwanczych wychowawcow,wmawiajacych nam mitomanię,niedojrzałość i życie złudzeniami.Widzimy Polskę i siebie bardzo realistycznie, ale też nie nie godzimy się na sprowadzanie polskości,jak ma to miejsce w wykonaniu stachanowcow europejskich,do rangi kalectwa.Jesteśmy normalnym narodem,zdolnym do wielkości i małości.Niesiemy ze sobą historyczne sztandary i historyczne garby.Oczywiscie mozemy napisac złośliwie i tendencyjnie,przedstawic symbolicznego Polaka jako spitego bełtem kibica ze Szczerbcem w jednej dłoni,tłukącego się na stadionie i potem walącego się do rynsztoka po potknieciu się o dziurę w jezdni. Albo tez idealistycznie piekna Polke przycupnieta pod oknem Franciszkanskiej z pajda razowego chleba,sluchajaca Chopina.Ani jeden ,ani drugi obraz nie bylby prawdziwy.Na szczescie.Jestesmy bardzo polscy,ale dlatego zwyczajni i normalni.![]()
no ale jakby nie bylo to dowalilismy tym turkom pod wiedniemNapisał Papla
![]()
na to wyglada
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)