Zastanawiam siê, czy kto¶ z Was mia³ kiedy¶ tak, ¿e od dziecka ba³ siê czego¶ totalnie bez powodu? U mnie to np. woda. Nie mia³em ¿adnych traum, ¿adnych z³ych do¶wiadczeñ, a jednak co¶ siedzi i nie potrafiê tego wyja¶niæ. Mo¿liwe, ¿e to co¶ g³êbszego?*******************************
Najpopularniejsze w±tki w tym dziale:
Mam bardzo podobnie, tyle ¿e u mnie chodzi o ciasne przestrzenie. ¯adnego konkretnego zdarzenia, zero powi±zania z jak±¶ histori±, a jednak reakcja organizmu jest natychmiastowa. Te¿ siê nad tym zastanawia³em i w koñcu natkn±³em siê na temat poprzednich wcieleñ i to, ¿e niektóre lêki mog± siê ci±gn±æ w³a¶nie z takich do¶wiadczeñ. Nie chodzi o to, ¿eby od razu wierzyæ bezkrytycznie, ale jak zaczniesz czytaæ, to nagle du¿o rzeczy nabiera sensu. Trafi³em te¿ na ten artyku³: https://regresja.net/trauma-czy-reinkarnacja/ – dobrze to tam rozkminiaj±. W sumie nawet jak kto¶ nie jest przekonany do reinkarnacji, to spojrzenie przez ten pryzmat daje inn± perspektywê. Dobrze sobie co¶ takiego przemy¶leæ, zw³aszcza jak klasyczne t³umaczenia nie maj± sensu.
Aktualnie 1 u¿ytkownik(ów) przegl±da ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 go¶ci)