Ja mam doświadczenie z kundelkiem, który jest idealny i do zabaw, i do podróży, i do zostawania w domu. Także może popytaj wśród znajomych, albo w jakiś schroniskach czy nie ma kundelka do wzięcia? Wydaje mi się, że lepiej tak robić, niż kupować psy
Hejo
Przymierzam się do zakupu psa, lecz jeszcze nie znalazlem odpowiedniej rasy.
Potrzebuję psa średniej wielkości (mniejszy od labradora, owczarka niemieckiego, ale większy od shitzu) który chętnie będzie chodził na wycieczki górskie. Miło by też było się z nim czasem pobawić i poleżeć z nim oglądając telewizję.
Wolałbym również, żeby był przyjazny względem innych psów i ludzi. W moim domu nie ma żadnego małego dziecka.
Fajnie by było jakby był mądry, szybko się uczył i nie stawiał problemów z wychowaniem.
Jestem w stanie poświęcić mu dużo czasu, lecz podczas dnia nie ma mnie w domu zazwyczaj od 7 do 16. Na szczęście podczas mojej nieobecności inni domownicy są obecni lub są w nim (domu) co godzinę.*******************************
Najpopularniejsze wątki w tym dziale:
Ja mam doświadczenie z kundelkiem, który jest idealny i do zabaw, i do podróży, i do zostawania w domu. Także może popytaj wśród znajomych, albo w jakiś schroniskach czy nie ma kundelka do wzięcia? Wydaje mi się, że lepiej tak robić, niż kupować psy
Z całego serca polecam spaniele... Springery, cockery, polskie myśliwskie , terriery australijskie http://www.klubteriera.pl/terier-australijski - na stronie jest opis rasy.
Świetne psy - z reguły są to psy bardzo wesołe, skore do zabawy, potrzebują ruchu, są oddane, bardzo inteligentne, mądre i sprytne. Są wspaniałe jak mają osobę, która odpowiednio psa wychowa, bo dużo przypadków np. broni zasobów przy tej rasie - ale to kwestia tylko wychowania, błędy w tym pokażą skutki przy każdym psie czy to rasowy czy kundelek.
A na dodatek są piękne i dumne
Niezaleznie od tego na jaka rase sie zdecydujemy, warto pamietac, aby zadbac maksymalnie o tego psa. Podstawa jest karma. u nas idealnie sprawdza sie Psi Bufetpelnoporcjowa, bezzbozowa i z bardzo dobrym skladem
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)