+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: badania diagnostyczne

deborah
    Guest

Domyślnie badania diagnostyczne

dino34
    Guest

Domyślnie Odp: badania diagnostyczne

Witaj. Mógłbyś określić na jakich badaniach ci zależy? Jeśli szukasz szybkiej wizyty na badania obrazowe, to najszybciej zrobią ci je w Luxmedzie. Potrzebowałem tomografii praktycznie na już. U nich badanie miałem na następny dzień po telefonie. W Krakowie mają siedem placówek, do których możesz się zgłosić. Na ich stronie znajdziesz wszystkie potrzebne dane do kontaktu.

AndrzejusieK_ Człowiek z aspiracjami
    Na DoFo od
    Dec 2020
    Siła Reputacji
    0

Warto sobie robić takie badania. Ja staram się je robić raz do roku.

AlferduniO Człowiek z aspiracjami
    Na DoFo od
    Dec 2020
    Siła Reputacji
    0

A co wchodzi w zakres takich badań diagnostycznych? Morfologia?

hush
    Guest

Według mnie warto też wykonać sobie badania usg jamy brzusznej. Teraz tak wiele schorzeń w tym obrębie się słyszy, że lepiej sprawdzać co się tam dzieje. Jakby co Prywatna Przychodnia Specjalistyczna MAXMEDIS https://maxmedis.pl/oferta/usg-jamy-brzusznej oferuje dokładne badania w tym kierunku. Możecie się tam zgłosić. Dysponują oni specjalistycznym sprzętem i mają doskonale wyuczonych specjalistów.

lila00
    Guest

Wiadomo, że postawienie trafnej diagnozy jest pierwszym ważnym krokiem jeśli my czy ktoś z naszych bliskich zmaga się z problemami zdrowotnymi. Nie zawsze jest to szybkie i proste. A jeśli wykonane badania nie pozwalają na ustalenie przyczyny, wtedy bardzo pomocne może się okazać badanie WES czyli badanie genetyczne. To jest akurat najszerszym badaniem genetycznym na rynku. Pozwoli wykryć zmiany w genach, które mogą być przyczyną wielu chorób jak się okazuje. A te są pomocne nie tylko w diagnostyce, ale i dobraniu najbardziej skutecznego leczenia. Dlatego warto na takie się decydować w przypadku trudnych do zdiagnozowania chorób.

słavka
    Guest

Jeśli chodzi o badania to jest ich bardzo wiele. Wszystko zależy od indywidualnych potrzeb. Okazuje się, że i badania na ojcostwo nie są taką rzadkością. Wiadomo, lepiej mieć pewność, mój brat też tak mówił i chciał się upewnić. Znalazł cennik testów na ojcostwo https://www.geneticus.pl/test-na-ojcostwo-cena/ i wcale nie jest to nie wiem jaki koszt. Z resztą testy są różne do wyboru, można nawet do domu sobie zamówić. Wszystko oczywiście w pełnej dyskrecji. W razie wątpliwości lepiej się upewnić.

patka12
    Guest

Co do badań mnie interesują te na ojcostwo, co prawda nie dla mnie ale dla mojego brata. Widzę jak ta niepewność go męczy, coraz bardziej w sumie. Z fusów czy z kart nie dowie się czy jest ojcem. Tutaj https://centrumdna.pl/testy-na-ojcos...u-na-ojcostwo/ cena testu na ojcostwo jest podana, a do tego bardzo przydatne informacje czym się kierować przy wyborze testu. Chodzi o to żeby być pewnym wyniku. Może komuś te informacje też się przydadzą.

Wyrzucony z DoFo reszka Człowiek z aspiracjami
    Na DoFo od
    Jan 2020
    Siła Reputacji
    0

Ja mam zaufane centrum medyczne w Łodzi https://www.multimedplus.pl/ maja wielu specjalistów, a co najważniejsze, nie musze czekac dlugo na termin wizyty, tak jak to ma sie w zwyczaju umawiajac na nfz...

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)