+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 10 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 139

Temat: 16-latka w ciąży

Hybrid View

ilona-lackowska Człowiek z aspiracjami
    Na DoFo od
    Feb 2006
    Siła Reputacji
    21

Domyślnie 16-latka w ciąży

Co zrobić jeśli dowiadujemy się że nasze dziecko 16-letnie dziecko spodziewa się dziecka ?

Najpopularniejsze wątki w tym dziale:

Tylko S. ;* Enemigo High Level Enemigo High Level Enemigo High Level Enemigo High Level Enemigo High Level Enemigo High Level Avatar Enemigo
    Na DoFo od
    Oct 2005
    Siła Reputacji
    33

Domyślnie Odp: 16-latka w ciąży

To zalezy od tego co ma w glowie moim zdaniem.

Ale stawialbym na usuniecie.
    Jezus was kocha

Porządny Porzadny Kryształ nie człowiek Porzadny Kryształ nie człowiek Porzadny Kryształ nie człowiek Porzadny Kryształ nie człowiek Porzadny Kryształ nie człowiek Porzadny Kryształ nie człowiek Porzadny Kryształ nie człowiek Avatar Porzadny
    Na DoFo od
    Oct 2005
    Siła Reputacji
    33

powiedziabym, ze w glowie by miala jakby nie byla w ciazy. mowa tu o przypadkach konwencjonalnych.
    raczej usunac bo nie sadze aby z tego cos bylo. ogolnie trudno cos powiedziec.

emilianna Człowiek z aspiracjami Avatar emilianna
    Na DoFo od
    Mar 2010
    Siła Reputacji
    17

Oj faceci,czy jak jest jakis problem zawsze probujecie go od razu usunac???????Niestety nie zawsze jest to mozliwe!!!Wiem,wam tak najlatwiej poprostu! Sama mam corke i oczywiscie bede starala sie ja tak wychowac aby do czegos takiego nie doszlo,poniewaz moja mama tez mnie tak wychowala.Ale jezeli doszlo by do tego i wieku 16 lat przyszla by i mi powiedziala "mamo jestem w ciazy" to napewno swoje bym powiedziala,na co by bylo juz za pozno. Oczywiscie nie pozwolilabym usunac,sama pomoglabym przy dziecku ale powtarzam ze nigdy przenigdy nie pozwolilabym usunac!!! 16- latka jak 16-latka . A co powiecie jak 13-latki rodza dzieci?

Na DoFo od
    Feb 2006
    Siła Reputacji
    21

Usunięcie nie wchodzi w grę .
    Musi wziąć odpowiedzialność za to co się stało to jej istota człowiek który w niej rośnie i który nic nie zrobił by go wyrzucić na śmietnik . Moim obowiązkiem jest jej pomóc a jej ukończenie szkoły tak sadze .

Na DoFo od
    Mar 2010
    Siła Reputacji
    17

Dokladnie!!!Skoro decydujemy sie na to aby zostac rodzicem,to badzmy nim do konca!!!!!!!!!!!!!!!

Na DoFo od
    Feb 2006
    Siła Reputacji
    21

emilianna Dziękuję najłatwiej było by usunać i po sprawie albo oddać komuś ale jak można z tym życ /

Na DoFo od
    Mar 2010
    Siła Reputacji
    17

Nie ma za coJestesmy tego samego zdania.Ja rowniez bym nie mogla zyc z mysla o tym i ciagle zastanawiac sie jak mogl by wygladac teraz moj wnuk albo kim by byl!Niestety coraz wiecej jest takich przypadkow i bedzie jeszcze wiecej a to dlatego ze rodzice dla swietego spokoju pozwalaja im na wszystko ,albo sa tak zapracowani ,ze nie maja pojecia co ich kochane pociechy wyprawiaja gdy rodzice zapracowani spedzaja cale dnie po za domem nie mogac poswiecic im tyle czasu i uwagi i jakiegokolwiek zainteresowania ile jest im potrzebne!Nie do pomyslenia jest zeby dziewczynka w wieku kilku-kilkunastu lat chodzila chodzila do szkoly umalowana z ufarbowanymi wlosami itp..

JaMajka Kryształ nie człowiek JaMajka Kryształ nie człowiek JaMajka Kryształ nie człowiek JaMajka Kryształ nie człowiek JaMajka Kryształ nie człowiek JaMajka Kryształ nie człowiek JaMajka Kryształ nie człowiek Avatar JaMajka
    Na DoFo od
    Aug 2007
    Siła Reputacji
    28

Po pierwsze odpowiednio wczesnie bym zaczęła dziecko przestrzegać i uświadamiać i to w równym stopniu córke co syna. Gdyby i tak nie skorzystało z zabezpieczenia wiedząc czym to moze skutkować, zrugałabym zdrowo i kazała ponieść konsekwencje tzn jeśli zdecydowałoby się usunąć, to bym się na to zgodziła (niechcialabym mojemu dziecku kazać robić czegoś wbrew woli) ale jednak nie dalabym na to kasy tylko musialoby isc do pracy i zarobic, poza tym przeprowadzilabym z nim na ten temat kilka dlugich rozmow, na temat czym aborcja moze skutkowac a takze na temat czy sie nie zastanawia nad innym rozwiazaniem. Zaoferowalabym pomoc w wychowywaniu i obiecala ze nie zostanie same z problemem. Gdyby bylo zdecydowane na usunięcie, to tak jak mowie bym sie zgodzila ale zeby samo ponioslo koszta.

Na DoFo od
    Mar 2010
    Siła Reputacji
    17

ale jednak nie dalabym na to kasy tylko musialoby isc do pracy i zarobic
    Tylko ze dziecko w tym wieku,zanim by cos znalazlo i zanim by zarobili na zabieg to podejrzewam,mogloby byc juz za pozno na zabieg.Ja mimo wszystko nie pozwolilabym usunac!!!

Na DoFo od
    Feb 2006
    Siła Reputacji
    21

Pozwolić na zabieg to tak jak dać przyzwolenie na zabójstwo .
    Moja córka nie chce usunąć jej chłopak zresztą też . Wiedza że będzie im ciężko ale mówią że muszą dać rade . Wiedzą że muszą skończyć szkołę . Wszyscy razem doszliśmy do wniosku że musimy im pomóc . Rodzice chłopaka i ja wiemy że to co się stało to w pewnym stopniu nasza wina . tyle że teraz nie czas szukać winnych dziecko rośnie i trzeba się z tym pogodzić .

JaMajka Kryształ nie człowiek JaMajka Kryształ nie człowiek JaMajka Kryształ nie człowiek JaMajka Kryształ nie człowiek JaMajka Kryształ nie człowiek JaMajka Kryształ nie człowiek JaMajka Kryształ nie człowiek Avatar JaMajka
    Na DoFo od
    Aug 2007
    Siła Reputacji
    28

najwyzej by sie u mnie zapozyczylo po czesci i musialo oddac, a prace w tym wieku są- na ulotkach, albo w mcdonalds tez przyjmuja od 16lat, cos o tym wiem bo od zawsze chcialam mieć na swoje przyjemności a o kieszonkowym mogłam tylko pomarzyć.

Na DoFo od
    Aug 2007
    Siła Reputacji
    28

No i bardzo dobrze, ze wasze dziecisą wychowane w poczuciu odpowiedzialności, naprawde podziwiam, widocznie równiez są na tym etapie związku kiedy chcą razem byc mimo wszystko i to też im daje silę do podtrzymywania tej decyzji.
    Jeśli tak na to patrzysz to masz racje- przyzwoliłabym na zabójstwo. To nie moja decyzja. Każdy ma prawo popełniac błędy i naprawiac je na swój sposób. Istnieje prawdopodobieńswo, że odpowiednio wychowane dziecko, wolałoby urodzić i ja poparłabym je w tej decyzji (szczerze kamień by mi z serca spadł) a także bym pomogła. Ale gdyby było zdecydowane na usunięcie to bym nie walczyła.

Na DoFo od
    Feb 2006
    Siła Reputacji
    21

Nie walczę oni wiedzą co zrobili i chcą wziąć za to odpowiedzialność . boje się tego jak diabli ale mam nadzieje że wszystko się ułoży .
    Nie wiem tylko jak będzie to wyglądało prawnie.

Na DoFo od
    Aug 2007
    Siła Reputacji
    28

tez sie w tym nie orientuje, głowa do góry- to tylko dziecko! dacie rade. Narazie współczuję im ale plusy tez są, za parę lat kiedy ich rówieśnicy bedą zakładali rodziny i rodzili dzieci, oni juz bedą mieli odchowane i powrócą do młodości jeszcze w takim wieku, ze nie stracą wiele czasem tak właśnie myslę, kiedy spotykam dzieciate koleżanki(całkiem ich sporo i coraz więcej...).

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)