Sorry ale nie lubie koni, konine za to lubie
No MUSZE poprostu, bo sie tak nacieszyc nie moge)
No więc, zacznę od dupy strony czyli od tego, ze moi rodzice od niedawna mieszkaja poza Łodzia, mają skromny 3,5h terenik na którym maja tez stajenke na jednego konia ponieważ mieliśmy kiedys wierzchowca, ale jakis rok-dwa temu został sprzedany.
No i postanowiłam wykorzystać to co się da czyli pustą obecnie stajenke i teren (moi rodzice maja go tak for fun bo nic nie uprawiają ani nie hodują) i postanowiłam kupić sobie Konikatak sie napaliłam na ten pomysł, ze znalazłam bardzo okazyjna oferte i na dodatek koń jest w stajni pod Łodzia więc jego przewóz będzie nie drogi (moze nawet darmowy jesli dobrze zagadam), a takze sam konik mi się oplaca, poniewaz moi rodzice sa producentem sprzetu jezdzieckiego i zamierzam, chociaz czesciowo rozliczyc sie za niego sprzetem jezdzieckim, ktory mnie tanio wyniesie.
Postanowiłam, tez ze w ramach oszczednosci, aby utrzymanie go mi nie narzucilo kolejnych wydatkow ograniczę imprezowanie i z tych pieniedzy bedę go utrzymywacOferta ktora mi sie nadarzyla jest tak opłacalna, ze nawet jesli mi slomiany zapal przejdzie po roku czy po dwoch to spokojnie go sprzedam i to drozej o wiele niz kupię.
No wiec, jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem, to to bedzie mój wierzchowiec:
*EMRO (w papierach, ale nie podoba mi sie wiec wymysle cos innego, np..... No podoba mi sie nazwać konia Goerres ale spytam, żeby nie urazić ego: Goerres, nie przeszkadzałoby Ci jakbym konika nazwała Twoim nickiem? fajnie brzmi, pasowałoby, dodam że jest to ogier i nie będe z niego robić wałacha- aby zachować zywy temperament i zarabiac na stanowce- no chyba, ze bedzie bardzo psocic)
*jest rocznym koniem, wiec musze go ułozyc od poczatku
*jest to koń arabski czystej krwi, z rodowodem
i zdjęcia:
jutro jade go zobaczyć i umówic się co do kupna, nie moge sie doczekac![]()
Najpopularniejsze wątki w tym dziale:
Sorry ale nie lubie koni, konine za to lubie
Jezus was kocha
nie jadlam, salami z osła jest niezłe, to i moze z konia mieso tez, niewiemale moj na grillu nie skonczy
![]()
dzieki Lilajesli mnie cos nie powstrzyma i go nabede to zaraz bedzie material zdjeciowy(dla kazdego zlosliwca: nie, nie zadne polnagie itd)
jak by co nie chce mowic na wyrost, bo narazie jeszcze wszystko w planach, to moze w wakacje bys mogla z dzieciakami podjechac do Uniejowa, kiedy konik bedzie, to by sie mogly caly dzien z nim pobawicjutro sie okaze czy go kupie czy nie
narazie jestem szczesliwa tak, ze nawet mi sie w pracy nie nudzi tymbardziej, ze caly czas czytam o ujezdzaniu koni, moj tata kiedys byl trenerem, to moze bedzie mu sie chcialo mi pomoc
![]()
Chilli wiesz ile trwa ujeżdżanie ?moj tata kiedys byl trenerem,![]()
kilka lat, wiadomo, a najlepsze, ze skoro to jest roczniak i do tego goracokrwisty, to zdrowo bedzie dla niego jesli zaczne kiedy bedzie mial 3-3,5roku. I tak zamierzam zrobicnie spieszy mi sie to ma byc moje oczko w glowie, zaczne na jesieni dopiero od lazy i chodzenia w reku, i to tylko w formie zabawy dla niego. Spoko, spoko, dam rade
![]()
piękny jest, życze powodzenie w realizacji marzeń![]()
Od dzis jestem szczęśliwą posiadaczką własnego, goracokrwistego wierzchowca
Zdjęcia z tego tematu są z lata, więc obecnie konik jest większy i dorodniejszy, jestem nim absolutnie ZACHWYCONA, przeszczęśliwa i totalnie pełna entuzjazmu. Jednocześnie dodaje w ramach sprostowania w tej sprawie, ze zmiana planów nastapiła i mój rumak bedzie mieszkał w Łodzi 10min odemnie (autobusem)niestety drożej to wyjdzie niż gdybym go trzymała na wsi, ale po pierwsze moge codziennie go trenowac i sie z nim bawić, po drugie, będzie zsocjalizowany z innymi konmi i przez to szczesliwszy (stojac samotnie lub nawet z powiedzmy koza-jakbym mu dokupila- wpadlby w megadola), kolejnym powodem jest to ze podlloze w okolicy Uniejowa jest podmokle i za miekkie, mialby przez to problemy z kopytami. Tak więc przeszla wersja mniej ekonomiczna ale za to bardziej wygodna dla mnie. To zas mam na najwiekszej uwadze
Tak wiec Luilliana, kiedy bedzie ladna pogoda, i bedziesz miala czas, wbijaj na PW zapraszam Ciebie z dzieciakami do stajni, np w majówke, przewieziemy was troche, no i zrebka mojego zobacza. Proponuje majówke;D
Ludzie jak sie ciesze![]()
Nie ma problemu, kiedy Ci bedzie pasowalo to mnie rowniez, poniewaz bede tam bardzo, bardzo czesto...![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)