+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: Drukowanie na folii

Mr.DobleYou Człowiek z aspiracjami Avatar Mr.DobleYou
    Na DoFo od
    Jan 2009
    Siła Reputacji
    0

Domyślnie Drukowanie na folii

Witam. Mam małe pytanie odnośnie drukowania na folii na drukarce atramentowej. Po pierwsze czy to prawda,że folie do drukarki kładziemy szorstką stroną do góry. Po drugie czy trzeba zmieniać ustawienia drukowania czy bez problemów wydrukuję mi na zwykłych ustawieniach tak jak podczas drukowania na papierze. Jeśli ktoś ma ma informację na ten temat to proszę o radę!

Najpopularniejsze wątki w tym dziale:

01010100 Nazwisko Świecący przykładem Nazwisko Świecący przykładem Nazwisko Świecący przykładem Avatar Nazwisko
    Na DoFo od
    Dec 2005
    Siła Reputacji
    26

Domyślnie Odp: Drukowanie na folii

Przy atramentówce należy uważać na to, jaki ma się tusz. Oryginalne z reguły nie sprawiają problemów, ale zamienniki gorszej jakości lub samodzielne napełniane mogą mieć zbyt rozrzedzony i wolnoschnący tusz - w rezultacie wydruk Ci spłynie z folii po wyjechaniu z drukarki

Technika druku jest taka sama jak na papierze - tylko trzeba pamiętać, że lepiej podawać drukarce arkusze folii pojedyńczo zamiast wrzucić wszystkie do zasobnika na papier.
    ..

Na DoFo od
    Jan 2009
    Siła Reputacji
    0

A jeszcze mam pytanie. Czy drukuję się szorstką stroną to jest czy wkładając folię wkładamy ją szorstką stroną do góry?

sentyment ma rozerwany odbyt Goerres Laureat pokojowej nagrody Goerres Laureat pokojowej nagrody Goerres Laureat pokojowej nagrody Goerres Laureat pokojowej nagrody Goerres Laureat pokojowej nagrody Avatar Goerres
    Na DoFo od
    Oct 2005
    Siła Reputacji
    28

szorstka strona jest ta czescia kartki, na ktorej bedziesz drukowal. Sprawdz tez w sterowniku, czy jest mozliwosc zmiany podawanego papieru.
    Milego sciagania.
    Jestem chory psychicznie, przepraszam. Mam zespół Tourette'a

01010100 Nazwisko Świecący przykładem Nazwisko Świecący przykładem Nazwisko Świecący przykładem Avatar Nazwisko
    Na DoFo od
    Dec 2005
    Siła Reputacji
    26

folie układasz tak żeby tusz był "pluty" na szorstka strone

Na DoFo od
    Jan 2009
    Siła Reputacji
    0

A jeszcze jedno.W opcji rodzaj papieru nie ma folii, jak to może inaczej się nazywać w drukarce HP.

sentyment ma rozerwany odbyt Goerres Laureat pokojowej nagrody Goerres Laureat pokojowej nagrody Goerres Laureat pokojowej nagrody Goerres Laureat pokojowej nagrody Goerres Laureat pokojowej nagrody Avatar Goerres
    Na DoFo od
    Oct 2005
    Siła Reputacji
    28

Niekoniecznie w ogole musi byc, zostaje ci zatem sprawdzic jak to wszystko wyjdzie.
    Jestem chory psychicznie, przepraszam. Mam zespół Tourette'a

Na DoFo od
    Jan 2009
    Siła Reputacji
    0

Ale ona pewnie automatycznie nie zmienia rodzaju papieru. Jest tam jakiś Hp premium do drukowania prezentacji albo klisza, ale nie wiem czy to jest to

Na DoFo od
    Jan 2009
    Siła Reputacji
    0

Dzięki za rady już sam doszedłem jak trzeba drukować na folii. Dzięki!!!

Na DoFo od
    Jan 2009
    Siła Reputacji
    0

A więc najpierw w opcjach drukarki zaznaczyłem drukowanie prezentacji, potem w oknie rodzaj papieru Klisza Premium do drukarki atramentowej, następnie ustawiłem jaką jakość ma mieć dany wydruk, wybrałem format papieru czyli A4 i wydrukowałem. Ważne też aby prawidłowo włożyć do drukarki folie. Folie wkładamy białym paskiem do drukarki. Folie włożyć tak aby na szorstką, chropowatą stronę był nakładany tusz, w przeciwnym wypadku tusz rozmarzę się a wydruk będzie nie czytelny.Opisany przebieg jest do drukarki atramentowej Hp.

Na DoFo od
    Dec 2005
    Siła Reputacji
    26

no i o to chodzi

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia