i znowu "Witam!"
ja bym w takiej sytuacji szukala innego wejsciaalbo stwierdzila ze nie mam 2.0
sorry za of![]()
Witam!
Mam problem, mam plyte asrock k7upgrade (ktora obsluguje USB 2.0) i podlaczam pendrivea usb 2.0 i jak go podpinam pojawia sie komunikat: "To urzadzenie moze dzialac szybciej jest podlaczysz je do portu High Speed 2.0) Czyli nie mam USB 2.0?
Bo jak podlaczam pendrive'a do drugiego kompa (inna plyta tez usb2.0) to od razu go widzi![]()
Najpopularniejsze wątki w tym dziale:
Jezus was kocha
i znowu "Witam!"
ja bym w takiej sytuacji szukala innego wejsciaalbo stwierdzila ze nie mam 2.0
sorry za of![]()
w xp ktorys servic pack rozwiazywal problemy z usb2 jak ma oba sp to zobacz co masz na cd od mobo powinny tam byc stery do usb
Moze sciagnac nowe drivery do plyty. Ta plyta na via jest chyba. Wiec sciagnac nowe via.
U mnie tez cos z tym usb bylo nieciekawie jak podlaczylem dysk do niego. A ostatnio instalowalem nowe stery do plyty (nowe via) i teraz dobrze chodzi.
Dupa, ciagle to samo
Biosa zmienie moze
Jezus was kocha
Ja bym jeszcze sprobowal usunac wszystkie kontrolery usb, zrestartowal system i wtedy niech windows sam je sprobuje zainstalowac.
Moze zaskoczy.![]()
a może w biosie przestawiłeś z HI speed na FULL speed?
A tak w ogóle to otwórz manago urządzeń, rozwiń sekcję Universal Serial Bus i sprawdź czy masz tam "Enhanced" USB host controller" - to właśnie jest kontroler w standardzie 2.0
Potem wbij zdzieś: http://driveragent.com/?PHPSESSID=km...rm5rbgptmhfa44
zainstaluj plugin i zeskanuj stery - zobacz czy są aktualne
portia: Poisonous Orphan-Reaping Townsfolk-Injuring Abomination or Paramour Offering Rapturous, Thrilling, Intense Affection
Uniw. Kontr. Hosta USB Via Rev 5 lub nowszy?
Jezus was kocha
wydaje mnie się że powinno być rozszerzony kontroler - bios sprawdzał?
portia: Poisonous Orphan-Reaping Townsfolk-Injuring Abomination or Paramour Offering Rapturous, Thrilling, Intense Affection
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)