tak powstaj± femme fataleZ³e kobiety to odtr±cane kobiety, im starsze tym coraz bardziej wysuszone z dobroci.a pó¼niej zostaj± zgorzknia³ymi pannami
![]()
Z³o nie jest fajne, ani nie jest kool. A bierze siê zapewne z braku mi³o¶ci w zyciu. Taka jest moja teza.
Byæ z³ym = byæ nieszczêsliwym. Nie wiem jak mo¿na sie fascynowaæ z³em.
Ci brzydsi i zakompleksieni id± do polityki albo do s³u¿b i my¶l± ze immunitet , w³adza czy mundur doda im czego¶. Ludzie ktorzy sie lansuja na zlych sa tacy ¿alosni i dziecinni. Z³e kobiety to odtr±cane kobiety, im starsze tym coraz bardziej wysuszone z dobroci.
Moim zdaniem czlowiek rodzi siê naturalnie dobry. To wydarzenia w jego zyciu go zmieniaj±. Nie ma ludzi w 100% zlych i w 100% dobrych, ka¿dy w sobie ma jakie¶ pok³ady nikczemno¶ci, ale niektórzy maj± ma³o a inni duzo.
wow odkrylem ameryke![]()
Najpopularniejsze w±tki w tym dziale:
tak powstaj± femme fataleZ³e kobiety to odtr±cane kobiety, im starsze tym coraz bardziej wysuszone z dobroci.a pó¼niej zostaj± zgorzknia³ymi pannami
![]()
hmm myslalem ze femme fatale to raczej kobieta ktora ma zbyt duze powodzenie
Zwrot zwyczajowo u¿ywany do opisania kobiet, za których przyczyn± rozpad³y siê ma³¿eñstwa, lub te¿ kobiet wykorzystuj±cych swoj± pozycjê spo³eczn± albo cechy osobiste do wykorzystywania mê¿czyzn na ró¿ne sposoby ze szkod± dla nich.
A znasz niejakiego Iceman-a? Sam mowi o sobie ze jest z natury zly i nic na to nie moze poradzic.
Zlo = bierze sie z odbytu mastera sathana!
![]()
Alternatyw± dla demokracji jest normalno¶æ.
Janusz Korwin - Mikke
zmieni³by¶ zdanie gdyby¶ zajrza³ np. na grono takich "femme fatale"
one uwa¿aj±, ¿e nie mog± znalesc faceta bo maj± "zbyt duze wymagania" s± "okropnie trudne" albo "zbyt inteligentne" i "faceci siê ich boj±" albo, ¿e "za bardzo rani±"
có¿... ka¿de t³umaczenie jest dobre..
Chodzi³o mi raczej o kobiety którym siê wydaje, ¿e s± "femme fatale"
mi raczej chodzi³o o t± czê¶æ definicji:
Femme fatale, kobieta fatalna - zwi±zek frazeologiczny oznaczaj±cy kobietê przynosz±c± mê¿czy¼nie pora¿kê i zgubê. Jej dzia³ania s± przyczyn± upadku(...) mê¿czyzny oraz zranienia jego uczuæ.
PS: ad z³a i dobra: na ekrany kin w³a¶nie wszed³ film {moim zdaniem ¶wietny} "Mr. Brooks" który pokazuje mniej wiêcej, ¿e nic nie jest jednoznaczne. to tylko film, ale ...![]()
On nie jest psychicznie chory - mial ciezkie dziecinstwo ma zaburzenia wlasnej samooceny i kontroli nad soba ale on zabijal bez mrugniecia okiem bez zadnych uczuc bez cienia wachania.
http://www.crimelibrary.com/notoriou...linski2/1.html
Chyba troche zle sie wyrazilem nie mowie ze jest normalny ale poza paroma anomaliami ktore wiekszosc z nas w jakims stopniu posiada odznaczal sie czym wyjatkowym - calkowitym brakiem emocji.
No i w którym miejscu nie pasuje to do mojej tezy? Sk±d mozesz wiedziec czy nie jest psychicznie chory. Pieprzenie glupot, znam wiele osób ktore mia³y ciezkie dziecinstwo i maj± zlote serca. A znam mase osób z dobrych domów, które s± niez³ymi skurwielami, którzy wygl±daj± jak z ko¶cielnego chórku.
Jest za³osn± biedn± kreatur±, jak gollum
Czy powyzej. Co w tym wyj±tkowego? Pedofil gwa³c±cy siedmilatke tez ich nie ma za duzo? Czy mafia organowa porywaj±ca ludzi.Chyba troche zle sie wyrazilem nie mowie ze jest normalny ale poza paroma anomaliami ktore wiekszosc z nas w jakims stopniu posiada odznaczal sie czym wyjatkowym - calkowitym brakiem emocji.
A tak na temat to zlo jest szeroko pojetym egoizmem ewentualnie zezwierzeceniem.
Nawet zawisc jest pewnego rodzaju egoizmem popychajacym nas do podstawienia komus nogi, zeby tylko nie mial sie lepiej niz my.
Z³o posiada rózne maski, najgro¼niejsz± z nich jest cnota![]()
Dla mnie najobludniejszy jest dewotyzm ktory jest traktowany w naszym kraju jako poboznosc.
Aktualnie 1 u¿ytkownik(ów) przegl±da ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 go¶ci)