bearshare... jebac emule[sciaga wogole ktos z tego jeszcze???]
mam odblokowane tcp i udp(obecnie wpisałem tcp-4662, udp-6778) ,mam takie jajca, ze mam high id, kad network -otwarta, a po jakims czasie firewalled, test portów ra ok(zazwyczaj po uruchomieniu komp. i emule, a później tcp failed,mimo,ze cały czas mam high id(nawet jak kilkakrotnie wyłacze i włącze....czy zawsze "test portów" pokazuje prawde? w takim razie dlaczego mam cały czas high id? no i jakich portów uzywacie,czy ma to jakies znaczenie?*******************************
Najpopularniejsze wątki w tym dziale:
bearshare... jebac emule[sciaga wogole ktos z tego jeszcze???]
Chociaż niżej, ale własna, POGOŃ SZCZECINz mego miasta !!!
POGOŃ SZCZECIN NOWA
Ta bitwa jest przegrana,
Lecz my nie cofniemy się,
Bo nasz honor to walczyć,
I nigdy nie poddać się.
Przeważająca siła wroga,
Na pewno nie przestraszy nas,
My walczymy do końca, choć nie mamy szans.
nie wiem o co chodzi, we własciwosciach protokołu wpisałem stałe ip,porty sa odblokowane, jak właczam mułka ,mam high id, robie test portów -jest ok, za kilka minut juz jest failed,
port nie ma znaczenia
ustaw konfigurację automatyczną, bo być może dałeś zbyt dużo połączeń na zadanie i byt dużo otwieranych połączeń/s
mozliwe jest, że provider używa shapeingowania połączenia - wtedy leżysz
możesz spróbować szukać moda, który ma zaawansowane obvuscation, ale z tego co wiem to bardzo szybko wychodzą poprawki dla adminów i radzą sobie z tym
Ostatnio edytowane przez portia ; 26-06-07 o 01:23
portia: Poisonous Orphan-Reaping Townsfolk-Injuring Abomination or Paramour Offering Rapturous, Thrilling, Intense Affection
naprawde z mula sciagacie?
POGOŃ SZCZECIN NOWA
Ta bitwa jest przegrana,
I nigdy nie poddać się.
Przeważająca siła wroga,
nie ma wyboru: albo ssiesz czymś dobrym, albo jesteś lama
poza tym, żadne inne p2p nie ma tak rozbudowanej bazy pozycji
inna sprawa, że emule stje się coraz wolniejszy, a to ze względu na gówniaży używających leecherskich klientów (min. bareshare) oraz coraz większą popularność torrentów (technologia dla idiotów)
portia: Poisonous Orphan-Reaping Townsfolk-Injuring Abomination or Paramour Offering Rapturous, Thrilling, Intense Affection
bearshare jest zajebiste muł gówniany!
POGOŃ SZCZECIN NOWA
Ta bitwa jest przegrana,
I nigdy nie poddać się.
Przeważająca siła wroga,
inde,w iraku juz dostałbys kijem po łbie,tam nie wolno wtracac sie kobietom.jak mężczyźni rozmawiają
@portia czy Ty uzywasz protokolu maskowania?
POGOŃ SZCZECIN NOWA
Ta bitwa jest przegrana,
I nigdy nie poddać się.
Przeważająca siła wroga,
używam, w uTorrencie też...
kiedyś miałem moda który musiał mieć otwartych chyba 5 portów, bo robił niezłe jaja z maskowaniem i obchodzeniem NAta - działał średnio, ale inni mówili, że im zapier...
A o co dokladnie chodzi z tym maskowaniem? Bo w wczesniejszej wersji tego nie mialem. Teraz jak uaktualnilem to sie ta opcja pojawila.
Czy ja na czyms zyskuje albo trace. Do konca nie wiem z czym to sie je.
Kojarzy mi sie to z jakimis zabezpieczeniami, inwigilacja itp. to profilaktycznie wlaczylem.
no i dobrze - tylko wyłącz opcję pozwalającą na podłączenie TYLKO do klientów wspierających maskowanie
to coś ma przeciwdziałać właśnie shapingowi łącza przez admina i oszukiwać soft rozpoznający z jakiego protokołu korzystasz, ale tak jak mówiłem wcześniej - admini już sobie ponoć z tym poradzili
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)