Nie że ich bronie, ale oni "chyba" przy sprzedaży "technologii" mają jakieś tam ustawy i muszą wypełniać jakieś tam oświadczenia i deklaracje coś tam i coś tam, tak mi brat namotał że właśnie to nie jest takie proste...
amerykanie i amerykanski ebay, od kilku tygodni szukam po wszystkich ibayach netu czesci do jablka oraz jablek uzywanych i niesprawnych. najwiecej jest tego w usa i czasem super ceny, z placeniem tez nie ma problemow - paypal i zalatwione. juz myslalem, za zrobie kokosy na tych jablkach - a tu taki oto problem; amerykanie nie wysylaja (prawie wszyscy z ebay) poza stany, w dodatku stany dla nich to tylko te na kontynencie, hawaii, puerto rico i alaska (dziwne) juz tez sie nie zabardzo licza. europa to wcale juz. jeden napisal mi, iz nie wysle mi macka do europy, bo nie wie jak to sie robi (nie umie, czy co?) moze gdybym mieszkal w iraku byloby latwiej o wysylke. no tak, nie pozostaje mi nic innego jak zostac bojownikiem islamskim w bagdadzie lub, to pewnie lepsze wyjscie, poczekac na wojne, tu w europie, i nadzieje taka miec, ze wsrod konserw z krwia amerykanska, sztucznych nog i szklanych oczu przesle mi raz po raz jakis amerykanin z ebay rama albo calego titanium po okazyjnej cenie bo juz sie nauczyl jak wysyla sie paczki do europy. shipping place tak i tak ja.*******************************
Najpopularniejsze wątki w tym dziale:
nobody fuck with the jesus
Nie że ich bronie, ale oni "chyba" przy sprzedaży "technologii" mają jakieś tam ustawy i muszą wypełniać jakieś tam oświadczenia i deklaracje coś tam i coś tam, tak mi brat namotał że właśnie to nie jest takie proste...
- Prosze Pani, czy Pani by chciala zagrac w filmie?
- Tak, chciala bym...
- A... to swietnie sie sklada, a... co Pani by chciala zagrac?
- Chcialam zagrac... tak jak ta... no w tym filmie... wie Pan w ktorym... Ona grala z takim przystojnym, dobrze zbudowanym, szatynem, o ile sie nie myle, wie Pan z ktorym. Ona grala cos bardzo pieknego, ja bym tez tak chciala zagrac cos pieknego...
- No brawo, brawo, Pani by chciala zagrac cos pieknego. Ludzie pragna piekna. Nasz film powinien byc piekny.
![]()
![]()
jebac jebac husa
Chyba nie do końca prawda - tyczy się to raczej tylko pewnych określonych technologii i tylko do pewnych określonych krajów.
Już kiedyś pisałem o moich wrażeniach odnośnie tych debili - amerykanie, są po prostu tępi i jeśli nie jest to pakol ,hindus, rusek, czy jakiś inny arab to ekstremalnie ciężko jest się z nimi dogadać.
Kumple kupują laptopy i nie ma problemu z wysyłką. Dyski, karty itd, ale tylko gdy się z gościem dogadasz. Ostatnio od jakiegoś arabusa kupiłem halogeny do Mazdy 6 i był to jeden z 3 gości którzy wysyłali poza USA. Kiedyś próbowałem jednego dupka nakłonić na wysłanie płyty CD, też powiedział, że nie wie jak to zrobić. Opis korzystania z USPS kurwa mu wysłałem - nie odpisał - pewnie pomyślał, że to jakaś firma "krzak".
portia: Poisonous Orphan-Reaping Townsfolk-Injuring Abomination or Paramour Offering Rapturous, Thrilling, Intense Affection
- Prosze Pani, czy Pani by chciala zagrac w filmie?
- Tak, chciala bym...
- A... to swietnie sie sklada, a... co Pani by chciala zagrac?
- Chcialam zagrac... tak jak ta... no w tym filmie... wie Pan w ktorym... Ona grala z takim przystojnym, dobrze zbudowanym, szatynem, o ile sie nie myle, wie Pan z ktorym. Ona grala cos bardzo pieknego, ja bym tez tak chciala zagrac cos pieknego...
- No brawo, brawo, Pani by chciala zagrac cos pieknego. Ludzie pragna piekna. Nasz film powinien byc piekny.
![]()
![]()
pare razy kontaktowalem sie bezposrednio ze sprzedawca i nie bylo problemu.
inna metoda - jesli masz kogos w stanach, niech wysylaja na jego adres, a on ci moze odeslac - nawet zaoszczedzisz na przesylce
Nadszedl czas zeby zaczac sie wstydzic
A niby w imię czego?Co to za metoda?Dlaczego ja mam ponosić konsekwencje tego że ktoś jest źle wychowany?
Papla dobrze gada - tak trzeba z dziadami robić!
portia: Poisonous Orphan-Reaping Townsfolk-Injuring Abomination or Paramour Offering Rapturous, Thrilling, Intense Affection
bezposredni kontakt nie dal do tej pory oczekiwanych rezultatow, wielu z oferujacych wyraznie zaznacza - wysylka tylko do usa. mam kuzyna w las vegas, amerykan z ojcanaojca, pewnie go bede musial poprosic o wspolprace, wstyd troche bo nie odzywalem sie przez pare ladnych lat, ale co tam, jak sie zgodzi to jak to sie mowi: reka reke... mimo wszystko - dziwne to w tej ameryce obyczaje. aha - ktos tu pisal"firma krzak" czy jakos tak. podoba mi sie to powiedzonko, dlaczego "krzak" do cholery?
nobody fuck with the jesus
bo krzaki sie krzacza,czyli rozrastaja,cos jak pączkowanie.
edit//
tak sie zastanowilem i chodzi o zaslananie,a nie rozrost.
MIESZKAM W POKOJU Z PALMĄ
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)