Przyznam iz hermelin jadlam tylko marynowany,ale zakladam iz w panierce mozna go przyzadzic zupelnie tak samo jak camembert.
Ja panieruje ser dwukrotnie i nigdy nie wyplywa przy smazeniu.
Mam pytanie.
czy ktoś z Was jadł smażony Hermelin (tak to się chyba z "czeskiego" nazywa) i wie jak to zrobić, lub chociaż wie jak to zrobić.
Już tłumaczę, w czym rzecz.
Bardzo mi ta potrawa smakuje, wiem z czego jest, a nawet wiedziałbym jak to zrobić, ale mam pewien problem - nie wiem jak zrobić panierkę.
Gotowe "hermeliny" sa trochę drogie (czasami je kupujemy), a poza tym chcielibyśmy zrobić je sami.
Tak jak już wspomniałem problem tkwi w panierce, bo gdyby zrobić tradycyjną to ser wypłynie na patelni (nawet nie sprawdzałem, bo to jest dla mnie oczywiste). Gotowe maja "panierkę" jak "skorupę", a i tak jak za długo lub za mocno się smaży, to pękają i wypływają.
Piszcie, czy jedliście, czy robicie, a jeżeli tak to proszę o przepisy.![]()
Najpopularniejsze wątki w tym dziale:
Przyznam iz hermelin jadlam tylko marynowany,ale zakladam iz w panierce mozna go przyzadzic zupelnie tak samo jak camembert.
Ja panieruje ser dwukrotnie i nigdy nie wyplywa przy smazeniu.
Panieruje go w jajku i w bulce i smaze na patelni.Wg mnie najlepszy jest camembert i do tego zurawina.
Ale , czy przy zwykłej panierce, nie wypłynie ser , czy zwykłapanierka nie jest za mało "twarda" ?
Ja jadłem kilka gatunków sera w panierce (gotowe) - nawet "gouda".
Wydaje mi się, że może być każdy gatunek sera (choć najlepsze to camembert i Bree).
Wszystkie które kupowałem (niezależnie od gatunku sera i firmy) miały bardzo twardą panierkę (jak skorupę), dlatego dziwi mnie trochę, że zwykła wytrzyma smażenie.
Ale jeżeli tak twierdzisz, to spróbuję![]()
Wg mnie nie jest za malo twarda.Po opanierowaniu przed smazeniem wkladam na ok 30 min do zamrazalki.Smaze na patelni i nigdy nie wyplywa,ale nie wiem jak jest w przypadku smazenia we frytkownicy.
dobry temat
już wiem co będe jeśc na kolację![]()
DOBRY SEX TO TAKI PO KTÓRYM SASIEDZI PALĄ PAPIEROSA!
ただ、実際に不倫としてバレるのは1ヶ月以上の長い交際、
Ale że co? Ser pleśniowy panierowany i smażony?
Nie patrz tu kurwo
NieA spróbowałbym
![]()
Nie patrz tu kurwo
Nastepnym razem jak bede robic to Ci podesle![]()
to bardzo popularna potrawa u pepików
"smazynyj syr hranoli i tatarka" i do tego oczywiście obloha![]()
DOBRY SEX TO TAKI PO KTÓRYM SASIEDZI PALĄ PAPIEROSA!
ただ、実際に不倫としてバレるのは1ヶ月以上の長い交際、
Ser robiłam tak jak Selenka panierowałam też w jajku bułace tartej póżniej obtoczyłam w jajku mące jajku i bułce tartej smażyłam na mocno rozgrzanym oleju w dużej ilości tłuszczu
Dobre też są sery pleśniowe (małe kawałki) wrzucić do ciasta naleśnikowego a później na gorący olej
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)