+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 24

Temat: Smażony "Hermelin"

  1. #1
    Glosujmy na PO efis  - Chcesz mieć z nim dzieci efis  - Chcesz mieć z nim dzieci efis  - Chcesz mieć z nim dzieci efis  - Chcesz mieć z nim dzieci efis  - Chcesz mieć z nim dzieci Avatar efis
    Na DoFo od
    Jan 2006
    Skąd
    Polska
    Postów
    2,327
    Siła Reputacji
    26

    Domyślnie Smażony "Hermelin"

    Mam pytanie.
    czy ktoś z Was jadł smażony Hermelin (tak to się chyba z "czeskiego" nazywa) i wie jak to zrobić, lub chociaż wie jak to zrobić.
    Już tłumaczę, w czym rzecz.
    Bardzo mi ta potrawa smakuje, wiem z czego jest, a nawet wiedziałbym jak to zrobić, ale mam pewien problem - nie wiem jak zrobić panierkę.
    Gotowe "hermeliny" sa trochę drogie (czasami je kupujemy), a poza tym chcielibyśmy zrobić je sami.
    Tak jak już wspomniałem problem tkwi w panierce, bo gdyby zrobić tradycyjną to ser wypłynie na patelni (nawet nie sprawdzałem, bo to jest dla mnie oczywiste). Gotowe maja "panierkę" jak "skorupę", a i tak jak za długo lub za mocno się smaży, to pękają i wypływają.
    Piszcie, czy jedliście, czy robicie, a jeżeli tak to proszę o przepisy.

    *******************************
    Najpopularniejsze wątki w tym dziale:


  2. #2
    Nyd livet,mens du har det ! Selena Laureat pokojowej nagrody Selena Laureat pokojowej nagrody Selena Laureat pokojowej nagrody Selena Laureat pokojowej nagrody
    Na DoFo od
    Sep 2005
    Postów
    2,607
    Siła Reputacji
    25

    Domyślnie Odp : Smażony "Hermelin"

    Przyznam iz hermelin jadlam tylko marynowany ,ale zakladam iz w panierce mozna go przyzadzic zupelnie tak samo jak camembert.
    Ja panieruje ser dwukrotnie i nigdy nie wyplywa przy smazeniu.

  3. #3
    zmieniłem speszyl for ju profektus Laureat pokojowej nagrody profektus Laureat pokojowej nagrody profektus Laureat pokojowej nagrody profektus Laureat pokojowej nagrody profektus Laureat pokojowej nagrody Avatar profektus
    Na DoFo od
    Aug 2006
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    48
    Postów
    1,814
    Siła Reputacji
    24

    Domyślnie Odp : Smażony "Hermelin"

    Cytat Napisał Selena Zobacz post
    Przyznam iz hermelin jadlam tylko marynowany ,ale zakladam iz w panierce mozna go przyzadzic zupelnie tak samo jak camembert.
    Ja panieruje ser dwukrotnie i nigdy nie wyplywa przy smazeniu.

    ale w czym je panierujesz i jakie gatunki sera nadaja się do smazenia??
    na głebokim oleju??
    DOBRY SEX TO TAKI PO KTÓRYM SASIEDZI PALĄ PAPIEROSA!
    ただ、実際に不倫としてバレるのは1ヶ月以上の長い交際、

  4. #4
    Nyd livet,mens du har det ! Selena Laureat pokojowej nagrody Selena Laureat pokojowej nagrody Selena Laureat pokojowej nagrody Selena Laureat pokojowej nagrody
    Na DoFo od
    Sep 2005
    Postów
    2,607
    Siła Reputacji
    25

    Domyślnie Odp : Smażony "Hermelin"

    Panieruje go w jajku i w bulce i smaze na patelni.Wg mnie najlepszy jest camembert i do tego zurawina.

  5. #5
    Glosujmy na PO efis  - Chcesz mieć z nim dzieci efis  - Chcesz mieć z nim dzieci efis  - Chcesz mieć z nim dzieci efis  - Chcesz mieć z nim dzieci efis  - Chcesz mieć z nim dzieci Avatar efis
    Na DoFo od
    Jan 2006
    Skąd
    Polska
    Postów
    2,327
    Siła Reputacji
    26

    Domyślnie Odp : Smażony "Hermelin"

    Ale , czy przy zwykłej panierce, nie wypłynie ser , czy zwykłapanierka nie jest za mało "twarda" ?

  6. #6
    Glosujmy na PO efis  - Chcesz mieć z nim dzieci efis  - Chcesz mieć z nim dzieci efis  - Chcesz mieć z nim dzieci efis  - Chcesz mieć z nim dzieci efis  - Chcesz mieć z nim dzieci Avatar efis
    Na DoFo od
    Jan 2006
    Skąd
    Polska
    Postów
    2,327
    Siła Reputacji
    26

    Domyślnie Odp : Smażony "Hermelin"

    Ja jadłem kilka gatunków sera w panierce (gotowe) - nawet "gouda".
    Wydaje mi się, że może być każdy gatunek sera (choć najlepsze to camembert i Bree).
    Wszystkie które kupowałem (niezależnie od gatunku sera i firmy) miały bardzo twardą panierkę (jak skorupę), dlatego dziwi mnie trochę, że zwykła wytrzyma smażenie.
    Ale jeżeli tak twierdzisz, to spróbuję

  7. #7
    Nyd livet,mens du har det ! Selena Laureat pokojowej nagrody Selena Laureat pokojowej nagrody Selena Laureat pokojowej nagrody Selena Laureat pokojowej nagrody
    Na DoFo od
    Sep 2005
    Postów
    2,607
    Siła Reputacji
    25

    Domyślnie Odp : Smażony "Hermelin"

    Wg mnie nie jest za malo twarda.Po opanierowaniu przed smazeniem wkladam na ok 30 min do zamrazalki.Smaze na patelni i nigdy nie wyplywa,ale nie wiem jak jest w przypadku smazenia we frytkownicy.

  8. #8
    zmieniłem speszyl for ju profektus Laureat pokojowej nagrody profektus Laureat pokojowej nagrody profektus Laureat pokojowej nagrody profektus Laureat pokojowej nagrody profektus Laureat pokojowej nagrody Avatar profektus
    Na DoFo od
    Aug 2006
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    48
    Postów
    1,814
    Siła Reputacji
    24

    Domyślnie Odp : Smażony "Hermelin"

    dobry temat
    już wiem co będe jeśc na kolację
    DOBRY SEX TO TAKI PO KTÓRYM SASIEDZI PALĄ PAPIEROSA!
    ただ、実際に不倫としてバレるのは1ヶ月以上の長い交際、

  9. #9
    303 Miekki Laureat pokojowej nagrody Miekki Laureat pokojowej nagrody Miekki Laureat pokojowej nagrody Miekki Laureat pokojowej nagrody Miekki Laureat pokojowej nagrody
    Na DoFo od
    Sep 2005
    Skąd
    przybywałybyście?
    Wiek
    39
    Postów
    3,107
    Siła Reputacji
    27

    Domyślnie Odp : Smażony "Hermelin"

    Ale że co? Ser pleśniowy panierowany i smażony?
    Nie patrz tu kurwo

  10. #10
    Nyd livet,mens du har det ! Selena Laureat pokojowej nagrody Selena Laureat pokojowej nagrody Selena Laureat pokojowej nagrody Selena Laureat pokojowej nagrody
    Na DoFo od
    Sep 2005
    Postów
    2,607
    Siła Reputacji
    25

    Domyślnie Odp : Smażony "Hermelin"

    Cytat Napisał Miekki Zobacz post
    Ale że co? Ser pleśniowy panierowany i smażony?
    Nie jadles?

  11. #11
    303 Miekki Laureat pokojowej nagrody Miekki Laureat pokojowej nagrody Miekki Laureat pokojowej nagrody Miekki Laureat pokojowej nagrody Miekki Laureat pokojowej nagrody
    Na DoFo od
    Sep 2005
    Skąd
    przybywałybyście?
    Wiek
    39
    Postów
    3,107
    Siła Reputacji
    27

    Domyślnie Odp : Smażony "Hermelin"

    Nie A spróbowałbym
    Nie patrz tu kurwo

  12. #12
    Nyd livet,mens du har det ! Selena Laureat pokojowej nagrody Selena Laureat pokojowej nagrody Selena Laureat pokojowej nagrody Selena Laureat pokojowej nagrody
    Na DoFo od
    Sep 2005
    Postów
    2,607
    Siła Reputacji
    25

    Domyślnie Odp : Smażony "Hermelin"

    Nastepnym razem jak bede robic to Ci podesle

  13. #13
    zmieniłem speszyl for ju profektus Laureat pokojowej nagrody profektus Laureat pokojowej nagrody profektus Laureat pokojowej nagrody profektus Laureat pokojowej nagrody profektus Laureat pokojowej nagrody Avatar profektus
    Na DoFo od
    Aug 2006
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    48
    Postów
    1,814
    Siła Reputacji
    24

    Domyślnie Odp : Smażony "Hermelin"

    to bardzo popularna potrawa u pepików
    "smazynyj syr hranoli i tatarka" i do tego oczywiście obloha
    DOBRY SEX TO TAKI PO KTÓRYM SASIEDZI PALĄ PAPIEROSA!
    ただ、実際に不倫としてバレるのは1ヶ月以上の長い交際、

  14. #14
    303 Miekki Laureat pokojowej nagrody Miekki Laureat pokojowej nagrody Miekki Laureat pokojowej nagrody Miekki Laureat pokojowej nagrody Miekki Laureat pokojowej nagrody
    Na DoFo od
    Sep 2005
    Skąd
    przybywałybyście?
    Wiek
    39
    Postów
    3,107
    Siła Reputacji
    27

    Domyślnie Odp : Smażony "Hermelin"

    Cytat Napisał Selena Zobacz post
    Nastepnym razem jak bede robic to Ci podesle
    Trzymam Cie za słowo
    Nie patrz tu kurwo

  15. #15
    6b idiota mineczka Laureat pokojowej nagrody mineczka Laureat pokojowej nagrody mineczka Laureat pokojowej nagrody mineczka Laureat pokojowej nagrody Avatar mineczka
    Na DoFo od
    Nov 2005
    Skąd
    slask
    Postów
    5,690
    Siła Reputacji
    28

    Domyślnie Odp : Smażony "Hermelin"

    Ser robiłam tak jak Selenka panierowałam też w jajku bułace tartej póżniej obtoczyłam w jajku mące jajku i bułce tartej smażyłam na mocno rozgrzanym oleju w dużej ilości tłuszczu
    Dobre też są sery pleśniowe (małe kawałki) wrzucić do ciasta naleśnikowego a później na gorący olej

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

     

Podobne wątki

  1. "Chyba nie zdał" i "masz coś do mnie"
    By araj in forum O WSZYSTKIM
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 14-12-10, 10:45
  2. Prestiżowy "European Voice" o "braciach kartoflach"
    By MaT in forum POLITYKA, WIADOMOŚCI
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 31-03-07, 17:37
  3. PROBLEM Z PRZYCISKAMI "fREak" I "L33T"
    By STERN in forum Pytaj o wszystko  
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 22-01-06, 02:15
  4. "OSACZONY" Film tworcow "szklanej pułapki
    By harier in forum FILM,TEATR
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 10-12-05, 18:11

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów