PDA

Zobacz pełną wersję : fałszerze jedzenia - chleb z gipsem i kreatyną

Małgorzata
03-11-05, 18:11
[Only registered and activated users can see links]
czytaliscie to?
ja zawsze tak mówie że lepiej samemu upiec kawałek mięsa ,no i te soki light
paskudztwo
...
niedługo będzie tak jak tu ,marchewka ekologiczna ,,mleko ekologiczne , itd ....

Klienci powinni dokładnie sprawdzać na etykietach, co kupują. Wybierać produkty o naturalnej barwie, pieczywo bez przedłużonego okresu ważności, żywność jak najmniej przetworzoną. Zimą i wiosną warto kupować mrożonki, w których rzadko trafiają się substancje dodatkowe. Należy zapomnieć o parówkach po 3 zł za kilogram, wspaniale wyglądających owocach, zrozumieć, że wyroby czekoladowe pięknie błyszczą dlatego, że są pokryte specjalnymi substancjami nabłyszczającymi. Czyli chemikaliami.

Warto też pamiętać, że tradycyjne potrawy narodowe mają tę przewagę nad kulinarnymi nowinkami, że ich bezpieczeństwo zostało przetestowane przez poprzednie pokolenia żyjące na danym terytorium.

Pod adresem ustawodawców należy skierować postulat przywrócenia norm branżowych, co pozwoli chronić jakość polskich produktów i ich pozycję na rynkach eksportowych. UE nie zabrania zresztą wprowadzania norm krajowych.

Natomiast bezkompromisowym obrońcom żywności przemysłowej polecamy wynalazek opisany w zeszłym roku przez „New Scientist”. Amerykańscy specjaliści ds. żywienia opracowali dla armii amerykańskiej specjalny filtr. Pozwala on żołnierską rację żywnościową, którą przed spożyciem miesza się z wodą, mieszać z moczem. Zaufanie do żywności z fast foodów oraz współczesnej nauki każe się liczyć z tym, że hamburger przyrządzony z moczem nie ustępuje smakiem hamburgerowi z wodą. Smacznego

sztetke
03-11-05, 18:27
ja zawsze tak mówie że lepiej samemu upiec kawałek mięsa
no ,ale musisz miec pewne mieso,a nie jakies wynaturzone monstra sztucznie potrzymywane przy zyciu przez faszerowanie ich antybiotykami i sterydami.[/code]

Małgorzata
03-11-05, 18:43
no ,ale musisz miec pewne mieso,a nie jakies wynaturzone monstra sztucznie potrzymywane przy zyciu przez faszerowanie ich antybiotykami i sterydami.[/code]a sobie wyobrażasz że takie mieso jest przetwarzane na milion sposobów, i my to jemy

sztetke
03-11-05, 18:49
no ,ale musisz miec pewne mieso,a nie jakies wynaturzone monstra sztucznie potrzymywane przy zyciu przez faszerowanie ich antybiotykami i sterydami.[/code]a sobie wyobrażasz że takie mieso jest przetwarzane na milion sposobów, i my to jemy
no to nie jedzcie tego,ja nie jem padla i jest gut :),jestem wolny jak taczanka na stepie,co najwyzej nawoskowane jablka mnie moga do grobu wpedzic.

ełe piotruś
03-11-05, 19:40
dlatego ja nic nie jesm, zjadam dziennie tylko obiad i wystarcza. zero słodyczy, zero mc donaldów i pizzy, nawet piwo odstawiłem tylko fajki, obiad ( z naturalnych składników z pewnego źródła ) i kawa.

sztetke
03-11-05, 20:04
kawa jest strasznie zchemizowana (wietnamczycy ja choduja i zanizaja cene,dlatego prima to taki syf) ,a tyton jest modyfikowany genetycznie i dodaja jakis substancji uzalezniajacych,albo steruja zawartoscia nikotyny (raz wiecej raz mniej).

Papla
04-11-05, 05:09
gdzie sie podzialy, tamte parowki ofoliowane
gdzie wiejska sucha, gdzie miekkie krowki i mordoklejki
soczyst szynka, pachnacy serek, tak bardzo chcialo sie jesc
a teraz gowno, chemia i kwasy, ja takie zarcie mam gdzies!

sint
04-11-05, 12:02
przeczytalem ten artykul i po prostu zalamalem sie nad uboga wiedza panow z onetu :( ten artykul bardzo przypomina mi brukowce w stylu "fakt" czy "super express" i ich dewize - niewazne czy piszesz prawde byle bylo duzo sensacji i wykrzyknikow a na 100% sie dobrze sprzeda. Po pierwsze to zapewne im chodzilo nie o kreatyne a keratyne - zasadnicza roznica. Te 2 zwiazki maja zupelnie inna funkcje w organizmie ale kto by sie takimi drobiazgami przejmowal. A po drugie te wyniki sa wziete z dupy i szkoda mi klawiatury aby je komentowac.... :92:

Karla
12-12-05, 19:20
Dobra Robcio... przyznaj sie kto ci placi??!! :)

harier
15-12-05, 19:54
gdzie sie podzialy, tamte parowki ofoliowane
gdzie wiejska sucha, gdzie miekkie krowki i mordoklejki
soczyst szynka, pachnacy serek, tak bardzo chcialo sie jesc
a teraz gowno, chemia i kwasy, ja takie zarcie mam gdzies!

Mowisz masz!dawaj adres na PW i wyślę TObie paczkę od"polaczka"a będą w niej:
-krowki mordklejki
-soczysta szynka
-np.krakowska sucha
-myśliwka i ser krolewski lub gouda-bezinteresownie!! :2:

whatever
15-12-05, 20:45
silni bymy byli po chlebie z kreatyna hehe, ale pewnie taki chleb troche wiecej by kosztowal. :lol:

co my mamy teraz w ogole jesc? ludzie jedza to co tanie