PDA

Zobacz pełną wersję : ełe poradz

stuff
28-10-05, 00:58
cos mi sie stalo pod jezykiem tak jakbym mial podciete lekko i jak biore jezyk do gory to mnie lekko boli podejrzewam ze podciolem sobie ostatnio jak kumpel butelke piwa otwieral zapalniczka i lekko sie butelka uszczerbial moze to przez to.ele co polecasz zeby mnie niebolalo?moze jakis aloes przylozyc w bolace miejsce bo podobno ma wlasciwosci lecznicze.

STERN
28-10-05, 01:03
musisz to przeczekac, minie za dwa dni. jezyk ma wspaniale wlasciwosci regeneracyjne. A i tak na 90% to taka bakteryjna krosta.

stuff
28-10-05, 01:09
nie to nie jest krostka mam przeciete dodaje rysunke w ktorym miejscu mi sie to zrobilo :(

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

STERN
28-10-05, 01:19
a ja ci mowie ze nawet jak przeciete to siedza tam te same bakterie co wywołuja tą krostke :) musisz przeczekac 1-2 dni, slina sama to wygoi.

stuff
28-10-05, 01:25
hehe ok poczekam moze przejdzie :)

ełe piotruś
28-10-05, 10:06
jeżeli to przecięte coś to masz denstosept taka kompozycja przeciwbakteryjna odkazająca nieźle działa robisz sobie r-r z tego wedle ulotki. z przykładaniem ziół to bywa róznie szałwia może pomóc, kupujesz w saszetkach i parzysz normalnie jak herbate i płuczesz.

bo nie polecam tam palstra przylepiać:D ani stosować mocnych przeciwbakteryjnych preparatów, maści tez raczej nie wchodza w gre bo miejsce takie troche nietypowe.

DZIADZIA
28-10-05, 15:12
jeżeli to przecięte coś to masz denstosept taka kompozycja przeciwbakteryjna odkazająca nieźle działa robisz sobie r-r z tego wedle ulotki. z przykładaniem ziół to bywa róznie szałwia może pomóc, kupujesz w saszetkach i parzysz normalnie jak herbate i płuczesz.

bo nie polecam tam palstra przylepiać:D ani stosować mocnych przeciwbakteryjnych preparatów, maści tez raczej nie wchodza w gre bo miejsce takie troche nietypowe.mocne jest jak ch uj mi pomogło kiedyś

grozny_21cm
28-10-05, 17:38
najzwyklejsza na swiecie woda utleniona... w proporcji 3 do 1 rozcienczasz ze zwykla woda (przegotowana) i pluczesz. Po co jakies cuda wymyslac? chyba tylko po to abys zaplacil wiecej, zreszta pewnie i bez tego Ci sie zagoi...

stuff
28-10-05, 18:27
chyba samo sie zagoi dzisiaj boli juz mniej :)

SaiykoPat
28-10-05, 18:53
bosze a juz sie balem ze nam tu umrzesz od tego skaleczenia :6:

stuff
28-10-05, 23:00
bosze a juz sie balem ze nam tu umrzesz od tego skaleczenia :6:
nie boj zaby dam rade :7:

ełe piotruś
31-10-05, 15:25
najzwyklejsza na swiecie woda utleniona... w proporcji 3 do 1 rozcienczasz ze zwykla woda (przegotowana) i pluczesz. Po co jakies cuda wymyslac? chyba tylko po to abys zaplacil wiecej, zreszta pewnie i bez tego Ci sie zagoi...

woda utl ma 3% wiec nie trzeba go rozcienczac. to nie jest super steżenie