Zobacz pełną wersję : Silka - co na wspomaganie?
Witam!
Chcialbym wziac jakis reduktor tluszczu (na pobudzenie ;) na silke.
Jesli chodzi o aktywnosc fizyczna to 4 razy w tygodniu silownia od msca (wczesniej znacznie rzadziej) i 3-4 razy w tygodniu rower (jak jest ladna pogoda)
[Only registered and activated users can see links] 00k_pros.html
[Only registered and activated users can see links] ros.html
Co sadzicie o takim polaczeniu? Moze byc?
I prosze o nie wypowiadanie sie polmozgow
thx
Qurwa co ja piszę, przecież wyraźnie napisałeś, że chodzi Ci o spalenie tłuszczu :)
Najpierw tluszczu troche bym sie pozbyl :/
Za duzo browarka bylo ;) Nie jest tego az tak duzo ale jednak czulbym sie lepiej (uroki pracy siedzacej 8 h )
Potem bym planowal jakas kreatyne (ale to plan dalszy)
Narazie spalanie (przy aktywnosci fizycznej jaka pisalem) mnie interesuje
THERMO SPEED dobry wybór, Dibencozide to gówno tego nie kupuj -szkoda kasy! Możesz dorzucić albo l-karnitynę, albo Fat Burnera. Ale wiesz co, moje zdanie na ten temat jest takie, nic nie zastępi ćwiczeń! Zależy Ci na spaleniu opony to aeroby muszą być! Rowerek, bieganie, basenik, bierznia etc! Plus oczywiście posiłki odpowiednie! Jedz w małych ilościach, ale częściej (jeśli się da oczywiście) Nie objadaj się pod wieczór no i uważaj co jesz! - to są najważniejsze elementy o których musisz pamiętać!
O i jeszcze jedno, jeżeli Ci naprawdę zależy to wskakuj na wagę i zrób parę pomiarów. Wszystko zapisz i działaj.Za parę tygodni powinno być tylko lepiej! :)
Thx wielkie!
Oczywiscie wszystko jest pod kontrola nie licze na cudowne srodki :D
Zdecydowałeś się na zmiany, a to już jest coś! Teraz tylko trzeba zacząć działać i wytrwać w tym.
Zdecydowanie odradzam srodki chemiczne do pozbycia sie tluszczu.
Sugerowalbym drastyczna zmiane diety,duzo witamin i preparatow wspomagajacych,duzo wody i zaciecia.
Nic nie dzieje sie natychmiast,pamietaj ze zazywajac cokolwiek musisz sie pozniej tego w jakis sposob pozbyc z organizmu.
Zdecydowanie odradzam srodki chemiczne do pozbycia sie tluszczu.
Sugerowalbym drastyczna zmiane diety,duzo witamin i preparatow wspomagajacych,duzo wody i zaciecia.
Nic nie dzieje sie natychmiast,pamietaj ze zazywajac cokolwiek musisz sie pozniej tego w jakis sposob pozbyc z organizmu.
:10:
:)
:10:
:)
Pozwol ze rozwine,chodzilo mi o preparaty wspomagajace rozwoj miesni,ich odnowe itp...
Mowa o proteinach,itp....
OK! Tak czy inaczej, Enemigo kupujesz suple i jedziesz ostro :D
A jakas diete musze specjalna ukladac?
(tz zapewne tak, patrzylem na sfd.pl ale tam jakies badania, parametry, wspolczynniki etc. etc. ze na zarzadzaniu finansami tylu nie mialem ;) )
Bylbym bardzo wdzieczny za jakas normalna diete przy wspolczynnikach:
Praca/studia 8-16 (wiec w tych godzinach aktywnosc ruchowa jest ograniczona biurkiem ;)
w weekendy generalnie wolne
No przydałoby się mieć dietę :)
Zajrzyj tutaj: [Only registered and activated users can see links]
Ok a teraz jeszcze jedno pytanko:
Chcialbym brac fat burnera + l-karnityne, a po skonczeniu tego chcialbym wziac kreatyne?
Bo fat burnera raczej lepiej nie brac z kreatyna bo zawiera on kofeine?
I dlaczego uwazasz ze Dibencozide jest z dupy? Tz to w sumie nie istotne dlaczego, ale cos innego moglbys polecic?
I czy jest sens brac fat burnera i czegos anabolicznego?
Mat zamecze Cie pytaniami ;)
PS: karnityne powinno sie brac 30 min przed treningiem na pusty zoladek, a jesli ja cwicze po pracy czyli ok 18 i sila rzeczy jestem juz jakims jedzeniu?
Ok a teraz jeszcze jedno pytanko:
Chcialbym brac fat burnera + l-karnityne, a po skonczeniu tego chcialbym wziac kreatyne?
Ok, ale ja bym zrobił odwrotnie. Najpierw bym zarzucił kreatynę + jakiś gainerek, witaminki i antykatabolic, a dopiero po tym wszystkim, jak skonczysz to brać jedziesz taką "wycinkę" by pozbyć się opony.
Bo fat burnera raczej lepiej nie brac z kreatyna bo zawiera on kofeine?
No raczej!
I dlaczego uwazasz ze Dibencozide jest z dupy? Tz to w sumie nie istotne dlaczego, ale cos innego moglbys polecic?
I czy jest sens brac fat burnera i czegos anabolicznego?
To nijak się ma do tego co chciałeś zrobić. Tego nie łączy się ze spalaczami tylko z np. ze stackami kreatynowymi itp. by nabrać masy.
A masy nie da się nabrać beztłuszczowej :) Więc najpierw budujesz, a później spalasz nadmiar!
A dla mnie jest o gówno bo sama cena mówi za siebie :) Nic takiego nie będzie kosztować 25zł
PS: karnityne powinno sie brac 30 min przed treningiem na pusty zoladek, a jesli ja cwicze po pracy czyli ok 18 i sila rzeczy jestem juz jakims jedzeniu?
Wal przed treningiem, nic Ci nie będzie!
Mat jestes w 3miescie - masz duzy browar u mnie
Popakuje 2 dni na sucho jeszcze w piatek kupie specyfiki od poniedzialku zaczynam brac.
BTW: dobrze robie jak spijam jeszcze po 4-5 herbat na dzien (zielona, puerh, lkarnityna, senes) ? i pije red bulle, witamine c i izotonici podczas pakowania?
BTW: dobrze robie jak spijam jeszcze po 4-5 herbat na dzien (zielona, puerh, lkarnityna, senes) ? i pije red bulle, witamine c i izotonici podczas pakowania?
Jak lubisz to pij:D
...ale, osobiście to zmniejszył bym tą ilość do 2 na koszt 1,5l mineralki
Mineralki wypijam z 3 litry teraz
jesli pijesz tyle wody i kawy to:
1) musisz dorzucic do diety jakis potas i magnez bo wyplukujesz z siebie te mineraly - polecam aspargin 2-3 tabletki dziennie aby nie miec niedoborow
2) uwazaj na zoladek bo kawa zawiera kofeine, ktora jest dobra do odchudzania ale bardzo wzmaga wytwarzanie kwasu solnego w zoladku przez co moze powodowac wrzody i zgage. Najtansza "oslona" na zoladek sa gumy orbit, bo maja zasadowe pH i zobojetniaja kwas solny. Poza tym podobno walcza z prochnica. Radze tak z 3-4 dziennie.
Witamine C i B12 sobie odpusc ;)
C jest strasznie przereklamowana a w sumie nic nie daje (a nawet moze zaszkodzic) a B12 po prostu wzmaga apetyt ale zadnych miesni nie buduje ;) po prostu duzo bialka, coco jumbo i do przodu :) jak chesz to kup sobie jakis preparat wielowitaminowy dla sportowcow gdzie bedzie i witamina c i b12, bedziei taniej i lepiej :)
PS. Mat ma racje, najpierw masa a potem rzezba. Np. jak chcesz byc piekny i mlody i wazyc powiedzmy 82kg na rzezbie przy wzroscie 174cm to najpierw ciwczysz na mase i tuczysz sie jak swinia do 87-88kg a potem schodzisz przy drakonskiej diecie na aerobach do wymarzonych 82kg. Nigdy odwrotnie.
Gracias sint
Tylko Panowie ja juz mam mase
Tylko Panowie ja juz mam mase
tylko pytanie, ile z tego to mięśnie?;)
to ja pije max dwie takie herbatki jak Ene pisze i sie zastanawialam czy to nie za duzo :10:
ile to sie mozna dowiedziec w takim temacie ;)
tylko pytanie, ile z tego to mięśnie?;)
:) :) :) :)
katsiu zakladal podobny temat,
jak nie bedziesz trzymal ostro diety, to kupowanie jakis fatburnerow to zwyczajne wywalanie kasy w bloto.
jak chcesz schudnac na powaznie, to podstawa to dieta i spalanie wiekszej liczby kalorii
[Only registered and activated users can see links]
zacytuje siebie
jak chesz trwale schudnac to musisz przestawic odzywianie.
- zmniejszasz ilosc zjadanych weglowodanow
- unikasz bialego cukru (jest on prawie wszedzie i jest to trudne do wykonania, ale slodzenie na pewno odpada)
- unikasz bialej maki, czyli nie jesz(jesz jak najmniej) bialego pieczywa.
mieso jesz bez panierki i bez sosow, ketchapu czy majonezu, musztardy tez mozesz nie jesc, bo od niej sa podobno pryszcze hehe. mieso musi byc oczywiscie chude, wiec najlepiej kurczak, indyk, wolowiny troche mniej. kazda ryba jest tez dobra.
mieso najlepiej smazyc na oliwie z oliwek albo oleju rzepakowym (jak najmniej tluszczy nasyconych)
mozesz obliczyc swoje zapotrzebowanie na kalorie i spozywac ich najlepiej mniej (co najwyzej tyle samo) niz ich potrzebujesz
przed cwiczeniami mozesz wypic czarna kawe - pomoze troche w spalaniu tluszczu. czarna znaczy bez cukru i bez mleka - produkty mleczne zawieraja tuczaca laktoze, wiec mozesz spozywac ich tez nieco mniej.
jesc wiecej warzyw i owocow - lepiej ziesc ich za duzo niz bezwartosciowych produktow
Vito Andolini
11-01-07, 07:20
o zesz w morde
Enemigo grubasie , sadlo bedziesz zrzucal ? :zgnite:
daj foty swoich schabow :D
marcinżywy
11-01-07, 12:44
Oj troche kaski wydasz na te wszystkie suplementy, ale praca nad soba wymaga zainwestowania srodkow, ja akurat nie musze(jak na razie) niczego zrzucac, ale jak chciałem nabrac masy to właśnie połączyłem kreatyne z gainerem firmy vitalmax(czeska firma) i do kreatyny jeszcze dextrose z olimpu,radze nie kupowac na allegro tylko w sklepie(napewno masz jakies hurtownie odzywek u w trójmiescie, najlepiej w Pafoscanie [Only registered and activated users can see links] )
o zesz w morde
Enemigo grubasie , sadlo bedziesz zrzucal ? :zgnite:
daj foty swoich schabow :D
Buehehehehhehe, to moze inni ocenia kto z nas ma wiecej do zrzucania:
Sentyment z kochankiem (sentyment to ten 1,5m grubasek)
Ja
Mam do zrzucenia z 10 kg mniej niz ty sciero :loser:
BTW: to co Panowie zamiast spalaczy i lkarnityny moze kreatyne i Dibencozide Force a po cyklu spalacz?
BTW: jak najlepiej brac kreatyne przy zalozeniach
ze od 7-15 jestem w pracy trenuje kolo 18-19:30 i chce wypic red bulla (ktory ma tyle kofeiny co filizanka kawy) i izotonika podczas treningu ?
jak chesz brac kreatyne to jak najmniej kofeiny.
nie pij redbulla podczas treningu, bo kofeina i tauiryna potrzebuja jakiegos czasu, zeby rozwinac pelna moc, wiec jak musisz pic, to pij przed treningiem jakis czas.
kreatyne bierze sie przed i po treningu, wiec na jakis czas zrezygnuj najlepiej z napoi energetycznych, co bedzie mialo podwojna korzsysc - nie bedziesz wyplukiwal kreatyny a po przerwie w piciu napoje beda dzialaly troche lepiej i unikniesz przyzwyczajenia
A izotoniczne moge pic normalnie?
[Only registered and activated users can see links] sa_sila_pros.html ten zestaw moze byc?
izotoniki mozesz smialo pic, bo maja tylko elektrolity, witaminy i mineraly.
zestaw w sumie dobry, ale nie spodziewaj sie przyrostu 5 kilo miesni :) na kazdego kreatyna dziala troche inaczej i o hmb sa rozne opinie, ale kazdy musi wyprobowac co jest dla niego dobre. ogolnie zestaw polecam.
porownaj ceny w sklepie z odzywakim, bo jak doliczysz koszty przesylki, to okazuje sie , ze na allegro ceny nie sa wcale takie rewelacyjne. olimp jest dobra firma, ale sa tez tansze alternatywy.
kreatyne warto popijac weglowodanami, najlepiej dextroza albo odzywka typu carbo - polecam
[Only registered and activated users can see links] sa_sila_pros.html ten zestaw moze byc?
Zależy ile kasy chcesz na to przeznaczyć. Ja bym tego nie kupił bo to jest ch*j nie zestaw!
Jeżeli chcesz kreatynę po której zobaczysz jakieś efekty bierz pod uwagę te produkty - Kre-Alkalyn, Horse Power, XPand, kNOckout. To są jedne z najlepszych i najmocniejszy stacków kreatynowych dostępnym na polskim rynku. W skrócie mówiąc stacki to kreatyna z dodatkami, które pozwolą na lepsze wchłonięcie i szybsze działanie.
Do tego przydałoby się dodać glutaminę. Oczywiście są lepsze i gorsze, tak jak w przypadku kreatyny, no ale to juz ma mniejsze znaczenie. Wybierzesz jaką będziesz chciał.
Następnie możesz dokupić jakieś carbo i ewentualnie jakiegoś gainera, ale to w zależeności od diety, by uzupełnić niedobory.
Shit Mat kupilem juz kreatyne hmb i dextroze do tego kupie wuchte izotonikow i nastepny treningowy tydzien juz jade z suplami. Jesli chodzi ile kasy moge przeznaczyc to hmmm w sumie nie wiem dzisiaj w sklepie za dextroze, hmb (120) tabletek olimpu + kreatyna 150 t = 100 zl, ale moge cos dokupic bo dzieci nie mam na utrzymaniu, zony tez, prace mam, kredytow brak wiec nie ma co zalowac na sport
PS: dziekuje Wam chlopaki za pomoc
Zależy ile kasy chcesz na to przeznaczyć. Ja bym tego nie kupił bo to jest ch*j nie zestaw!
no wlasnie zalezy ile chce sie na to kasy wydac. jak na poczatek zestaw spoko, jakies efakty beda na pewno, pozniej zawsze mozna sie przerzucic na cos mocniejszego (czyt. drozszego) ale organizm dobrze zareaguje jak wczesniej nie brales kreatyny.
hmb mozesz lykac rano przed sniadaniem.
glutamine tez polecam no i aminokwasy tez sa fajne, bo maja dobra przyswjalnosc. za 122zeta mozna kupic 400 tabletek=1365gram.
po kreatynie pojdzie ci sila co nieco i jak chcesz miec dobr eprzyrosty po cyklu to warto zainwestowac w inne suple np. dla mnie podstawowe rzeczy to : kreatyna, glutamina, aminokwasy, BCAA, czasem tribulus i bialko. nie trzeba wszystkiego na raz kupowac, ale spoko jest jak sie ciagle cos ma na polce
Ok mam ostatnie pytanie juz chyba
Kupilem kreatyne olimp jak pisalem i w instrukcji jest napisane 4 tabletki przed treningiem do tego dextroza
Jednak ja koncze treningi ok 20:30 czy nie lepiej brac ja wczesniej?
Ok mam ostatnie pytanie juz chyba
Kupilem kreatyne olimp jak pisalem i w instrukcji jest napisane 4 tabletki przed treningiem do tego dextroza
Jednak ja koncze treningi ok 20:30 czy nie lepiej brac ja wczesniej?
Bierz tak jak jest napisane. Jak trening kończysz o 20:30 to pewnie zaczynasz coś ok 19:00, więc wszystko jest OK.
Ale ta dextroza nie dziala pobudzajaca? zebym mogl zasnac potem :D
Ale ta dextroza nie dziala pobudzajaca? zebym mogl zasnac potem :D
Jak zrobisz dobry trening na pewno zaśniesz :)
dextroza to tylko cukier.
Tak jak Mat - polecam kNOckout, mi poszlo 4 cm w miesiac :) mimo, ze zeszlo (to juz moja wina i wynik zapracowania), to nadal niektorzy mysla ze wsuwalem koksy majac takie rozstepy na lapie ;)
Tak jak Mat - polecam kNOckout, mi poszlo 4 cm w miesiac :) mimo, ze zeszlo (to juz moja wina i wynik zapracowania), to nadal niektorzy mysla ze wsuwalem koksy majac takie rozstepy na lapie ;)
hehe skąd ja to znam :D
Goerres nie pisałeś nigdy, ze ćwiczysz:?: ....dobrze :)
PS. Jaki staż?
hehe skąd ja to znam :D
Goerres nie pisałeś nigdy, ze ćwiczysz:?: ....dobrze :)
PS. Jaki staż?
wczesniej cwiczylem, nawet raz dalem foto na tym forum jak mniej-wiecej wygladalem :)
teraz jestem na uchodztwie od ponad 5 msc, silownie zostawilem w domu i wygladam prawie tak samo jak zanim zaczalem cwiczyc :)
zle napisalem, chodzilo mi o Trec Nitrobolon, kNOckout bralem tylko 3 razy i musialem wyjechac za granice wiec oddalem w dobre rece
A N D E R S
05-02-08, 01:05
ene i jak wyniki? sa efekty po hmb?mniej tluszczu wiecej meisni? ja juz cwicze 3 miesiace i planuje kupic hmb:)
Venom Hiperdrive, niewiem czy juz ktos nadmienil, sprawdzalam, pobudza zajebisce, jest swietny, 90kapsulek na allegro jakies 120-130zeta
bułka i banan.... Małyszowi pomagało, jednak sie bidula przejadł.
ene i jak wyniki? sa efekty po hmb?mniej tluszczu wiecej meisni? ja juz cwicze 3 miesiace i planuje kupic hmb:)
no wlasnie ene, przykoksiles ?
no wlasnie ene, przykoksiles ?
HMB daje rade, jak to bralem to pamietam ze jak wczesniej musialem spac z 7-8 h po nim wystarczylo 6, kumpel mowil to samo. Teraz to w sumie na sucho jade, z tym ze na silke juz okazjonalnie chodze, za to duuuuzo rowera dziennie bo jest piekna pogoda :)
Ja teraz w ogóle nie cwicze ale też próbowałem tej odzywki i mnie hmb kiedyś tak wysuszylo ze mialem tylko suchą masę i ani grama tłuszczu...ehh te czasy. Brałem jedną tabletkę przed treningiem i jedną po.
Dobra sprawa na rzeźbę, ale masy to raczej na tym za duzo nie zrobisz, po prostu nie stracisz mięśni przy rzeźbieniu a i ćwiczyć się bardziej chce. Idelna rzecz dla ludzi, którzy mają mięśnie pod warstwą sadła i chcą poprawić wygląd na lato.
Ja bralem 3 dziennie z Olimpu, poza tym jak polaczysz to z kreatyna i oczywiscie z odpowiednia dieta, to pewnie mase idzie ugrac. Ale to juz ktorys biegly pewnie najlepiej napisze :)
Może kulturysta Mat sie wypowie i jednoczesnie wyjasni mi laskawie o co mu chodzila z tą 1 tabsą?
Może kulturysta Mat sie wypowie i jednoczesnie wyjasni mi laskawie o co mu chodzila z tą 1 tabsą?
o to mu pewno chodzi, ze HMB bierze sie od 4-8 tab. dziennie. Dales pewno znow ciala, bo po 2 dziennie cie "wysuszylo" do suchych miesni.
Co ja ci będę wyjaśniał stern... znasz się w chuj
MaT buahahahahahaha wole sie tak znac niz tak jak ty zeby miec roztepy na calym ciele :)))
Grzesiu ty sie w ogóle nie odzywaj na ten temat jak w dobrej silowni nigdy w zyciu nie byles buraczany mundrołku.
Oboje daliscie dupska bo to zalezy od zawartosci HMB w jednej tabletce a ta jest różna dla róznych firm i wewnątrz tych samych firm. Ja specjalnie kupiłem taką gdzie jest najwieksza by nie brać za duzo tabletek.
Ale z was obu niedorozwoje :)))
Ja sie juz calkiem pogubilem bo nie pamietam czy Stern jest wypakowany czy nie :(
Pamietam jednak ze Sentyment jest wyjebany w kosmos,no i to naturalnie,Whatever tez ma 45 cm bicepsy a nigdy fizycznie nie pracowal,nawet na silownie nie chodzi.
MaT buahahahahahaha wole sie tak znac niz tak jak ty zeby miec roztepy na calym ciele :)))
Grzesiu ty sie w ogóle nie odzywaj na ten temat jak w dobrej silowni nigdy w zyciu nie byles buraczany mundrołku.
Oboje daliscie dupska bo to zalezy od zawartosci HMB w jednej tabletce a ta jest różna dla róznych firm i wewnątrz tych samych firm. Ja specjalnie kupiłem taką gdzie jest najwieksza by nie brać za duzo tabletek.
Ale z was obu niedorozwoje :)))
To teraz pochwal sie na jakich dobrych silowniach ty byles, a my ci bedziemy wierzyc :))) Jestes taki spierdolony, ze nawet w internecie nie masz juz kolegow.
Masz racje co do zawartosci hmb, tylko napisz nam jakiej firmy hmb wpierdalales, bo znajac zycie pewno nie pamietasz, sciemniaczu ?
O kurwa stern - ktoś pisał kiedyś o autodojechaniu - lepszego przykładu nie widziałem.
Chuja się znasz to po pierwsze. Piszesz takie kurwa głupoty, że ktokolwiek kto ma trochę pojęcia w temacie od razu to zauważy.
Ty pewnie w ogóle sztangi na oczy nie widziałeś, a co dopiero to hmb - o największej zawartości, które brałeś jedną tabletkę dziennie. Co z tego, że musiały być to kapsułki, nie tabletki (bo to jest różnica), a o ilości już nie wspomnę.
A najlepsze jest to zdanie naszego forumowego eksperta:
po prostu nie stracisz mięśni przy rzeźbieniu a i ćwiczyć się bardziej chce. Idelna rzecz dla ludzi, którzy mają mięśnie pod warstwą sadła i chcą poprawić wygląd na lato
zajebista teza, no kurwa takiego komentarza nigdy w życiu nie słyszałem. Napisz coś o tym więcej, bo widzę, że orientujesz się nieźle.
Komu ty chcesz zaimponować i czym?
Czlowieku - jeżeli nie masz o czymś w ogóle pojęcia i nie miałeś z tym nigdy doczynienia, dobra rada - nie pisz nic na ten tamat.
Niepotrzebnie robisz z siebie idiotę.
To znaczy sie Stern nie jest wyrzezbiony i wypakowany ? :(
Pffff ale wy marni jestescie :))) Czy kiedykolwiek pisałem ze jestem wypakowanym klocem? Nie i nigdy nim nie chciałbym być, dla mnie to jest mega :loser: wyglądać jak klocek i do tego mieć rozstępy na plecach, bicepsach - ochyda. Co innego bycie normalnie umięśnionym i proporcjonalnym.
A zresztą, po co ja sie wam tłumacze :
——————/´ ¯/)
—————--/—-/
—————-/—-/
———--/´¯/'--'/´¯`·_
———-/'/--/—-/—--/¨¯\
——--('(———- ¯~/'--')
———\————-'—--/
———-'\'————_-·´
————\———--(
————-\———--\
Kiedys bym powiedzial ze zdjecie by sie przydalo do poparcia arguementow ale teraz to...
Kiedys bym powiedzial ze zdjecie by sie przydalo do poparcia arguementow ale teraz to...
To moze powiedz to Mat-owi raczej. Ja nigdy nie napinalem na pakera, nawet powiem wiecej, w czasach kiedy przytylem to bardzo często pisalem o swoim sadelku :)
Donald Tusk
01-05-08, 20:33
ysT9OoSHfZI
A ktos mial doswiadczenia z aminokwasami? Jakiej firmy mozecie cos polecic? BCAA czy zwykle brac na poczatek?
A N D E R S
18-06-08, 14:40
PODOBNO BCAA jest b. dobre
Anders, ale konkretnie jakie :D
A Trec daje rade?
I jak dlugo brac aminokwasy?
Firma jak firma - ja wolę olimpa
Możesz je brać zawsze - nie ma żadnych przeciwskazań - limit w tym przypadku to tylko finanse ;)
A N D E R S
30-06-08, 02:15
mat mam takie plany, 91kg 185cm wzrostu chce jeszcze zejsc do 87-88 kg i zakupic kreatyne + bcaa tylko torche martwie sie czy nieprzyjdzie mi potym wiecej tluszczu niz miesni , nie tyle zapierdalalem na rowerku na silce :) co myslisz? przy diecie dam rade?